Κάβο Γκρέκο: Είπε πως γλίτωσε από ναυάγιο με 7 νεκρούς ο 32χρονος που διασώθηκε


Της Ιωάννας Μάντζιηπα - cyprustimes.com

Ξεκίνησαν για μια καλύτερη ζωή όμως δυστυχώς η μοίρα τους επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι – Αγοράσαν βάρκα για να έρθουν στην Κύπρο, έμειναν από καύσιμα και βρήκαν τραγικό θάνατο εφτά Σύροι – Έτσι βρέθηκε στη θάλασσα ο ναυαγός που εντοπίστηκε και διασώθηκε ανοικτά του Κάβο Γκρέκο χθες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του – Όσα ανέφερε στην κατάθεση που έδωσε – Στο Νοσοκομείο Λάρνακας εκτός κινδύνου

Είπε ότι επέζησε τέσσερις μέρες στη θάλασσα κρατώντας μόνο ένα σωσίβιο, ο 32χρονος ναυαγός που εντοπίστηκε χθες το απόγευμα και διασώθηκε από το υπό αμερικανική σημαία εμπορικό πλοίο «SAFMARINE NIMBA».

Ο ναυαγός σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης βρισκόταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή 15 ΝΜ βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Εντοπίστηκε από το εν λόγω εμπορικό πλοίο και ακολούθως μετά από σχετικό σήμα που δόθηκε, στήθηκε επιχείρηση με την ενεργοποίηση του εθνικού σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ» αφού λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του διασωθέντα κρίθηκε απαραίτητη η άμεση αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο.


Συμφώνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Cyprus Times, ο 32χρονος κατάφερε να διασωθεί από ναυάγιο με εφτά νεκρούς άντρες, οι οποίοι δυστυχώς πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Cyprus Times, ο ναυαγός που διασώθηκε έδωσε χθες βράδυ κατάθεση και ανέφερε πως μαζί με άλλους επτά άντρες από την Συρία, αγοράσαν βάρκα και με την χρήση GPS ξεκίνησαν στις 21 Δεκέμβριου από την Τρίπολη του Λιβάνου με προορισμό την Κύπρο.

Λόγω βλάβης του GPS, έχασαν τον προσανατολισμό τους. Μάλιστα τα Χριστούγεννα -όπως είπε- ξεμείναν από καύσιμα και λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε η βάρκα τους ανατράπηκε με αποτελέσματα οι εφτά συμπατριώτες του να πνιγούν, όπως είπε ο ίδιος.

Ο 32χρονος Σύρος εξήγησε ότι ο ίδιος κρατήθηκε σε σωσίβιο που υπήρχε στην βάρκα μέχρι που εντοπίστηκε και διασώθηκε από το εμπορικό πλοίο.

Ο ναυαγός υπέστη υποθερμία και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση του είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.