Κάβο Γκρέκο: Έφυγε το σκάφος μετά απο γιγαντιαία επιχείρηση


Απέδωσε η προσπάθεια των μελών της Λιμενικής Αστυνομίας για να μην καταπλεύσει στην Κυπριακή Δημοκρατία σκάφος με περίπου 100 μετανάστες το βράδυ της Παρασκευής.
 
Μετά από γιγαντίαια επιχείρηση που έστησε η Λιμενική Αστυνομία, το σκάφος με τους μετανάστες κινήθηκε βόρεια και αφού πέρασε τη νοητή γραμμή αντιπαράταξης κατευθύνθηκε προς την Κώμα του Γιαλού.
 
Στη συνέχεια το σκάφος συνέχισε την πορεία του και ακολούθως χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά κατέπλευσε στη Βοκολίδα.
 
Οι άκατοι της Λιμενικής Αστυνομίας κατέπλευσαν στη βάση τους και τέθηκαν σε επιφυλακή.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες, σύμφωνα με την Αστυνομία, η ξύλινη ψαρόβαρκα με τους μετανάστες παρέμενε σε απόσταση περίπου δεκατριών μιλιών ανατολικά του Κάβο Γκρέκο και στο σημείο βρίσκονταν τέσσερις άκατοι της Λιμενικής Αστυνομίας.
 
Παρότι, οι αστυνομικοί εξήγησαν στους μετανάστες ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της χώρας μας, αφού τα σύνορα είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού, εντούτοις οι μετανάστες αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.
 
Μάλιστα, τα μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας, μετέφεραν καύσιμα, τρόφιμα και νερά στους μετανάστες, τα οποία αρνήθηκαν να παραλάβουν.