Κάβο Γκρέκο: Αρνούνται να αποχωρήσουν οι μετανάστες


Μεγάλη φαίνεται ότι θα είναι η νύχτα για τα μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας, τα οποία προσπαθούν να αποτρέψουν το πλοιάριο με τους εκατό περίπου μετανάστες, από το να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ξύλινη ψαρόβαρκα με τους μετανάστες παραμένει σε απόσταση περίπου δεκατριών μιλιών ανατολικά του Κάβο Γκρέκο και στο σημείο βρίσκονται τέσσερις άκατοι της Λιμενικής Αστυνομίας.

Παρότι, οι αστυνομικοί εξήγησαν στους μετανάστες ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της χώρας μας, αφού τα σύνορα είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού, εντούτοις οι μετανάστες αρνούνται, τουλάχιστον προς το παρόν, να αποχωρήσουν από το σημείο.

Μάλιστα, τα μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας, μετέφεραν κάυσιμα, τρόφιμα και νερά στους μετανάστες, τα οποία αρνούνται να παραλάβουν.

Ως εκ τούτου, στο σημείο θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί, ενδεχομένως και για ολόκληρο το βράδυ δύο άκατοι της Λιμενικής Αστυνομίας, για να προστατεύσουν τα σύνορα και να μην επιτρέψουν την είσοδο των μεταναστών στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, η επιχείρηση στήθηκε από το μεσημέρι υπό τον διοικητή της Λιμενικής Αστυνομίας, όταν και εντοπίστηκε από τα ραντάρ το πλοιάριο.

Όλα τα μέλη της Λιμενικής που βρίσκονται στο σημείο, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, για προστασία τους από το ενδεχόμενο κάποιος από τους μετανάστες να έχει προσβληθεί από τον ιό.



ΠΗΓΗ:reporter.com.cy