Καθαρισμός βυθού στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας από τη Melco Cyprus


Καθαρισμός του βυθού στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας από τη Melco Cyprus πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου. Δέκα μέλη του προσωπικού της Melco και τριάντα εθελοντές της οργάνωσης Nautilos καταδύθηκαν στη θάλασσα και απομάκρυναν απορρίμματα από τον βυθό.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Νάπας και με τη στήριξη της Μη-Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Nautilos. Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της ρύπανσης του οικοσυστήματος της Μεσογείου, καθώς και την μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων, 10 μέλη του προσωπικού της Melco και 30 εθελοντές της οργάνωσης Nautilos, καταδύθηκαν στη θάλασσα στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας και απομάκρυναν απορρίμματα από το βυθό αναφέρει η Melco Cyprus.

3929400774441719 CNA T8ca97b157fff42cfab6ac0583978abac


Ο Γενικός Διευθυντής του City of Dreams Mediterranean και των Cyprus Casinos “C2”, κ. Grant Johnson δήλωσε, «στην Κύπρο και την Αγία Νάπα βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου, οι οποίες τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης για την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων τους. Θεωρούμε συνεπώς, καθήκον μας να προστατεύουμε το πολύτιμο θαλάσσιο περιβάλλον της χώρας από τις αναδυόμενες περιβαλλοντικές προκλήσεις, καθώς αναπτύσσουμε δράσεις στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) μας».

Ο Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Αντώνης Χρήστου εξέφρασε την ικανοποίησή του «που είχαμε την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Melco, προχωρώντας σε καθαρισμό του βυθού στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας». «Είμαστε πολύ περήφανοι για τις παραλίες μας, οι οποίες συγκαταλέγονται στις πιο βραβευμένες στην Ε.Ε., για την καθαρότητα των υδάτων τους», είπε, προσθέτοντας ότι «ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι υψίστης σημασίας για την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την ανάγκη να διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές και το βυθό χωρίς σκουπίδια». 

3929400890195203 CNA T604715c861e54417bc799f35f03b8281


Πηγή: ΚΥΠΕ