Καθάρισαν τον σκουπιδότοπο στη Λίμνη Παραλιμνίου (ΦΩΤΟ)


Σε καθαρισμό παράνομου σκουπιδότοπου νοτιοδυτικά της Λίμνης Παραλιμνίου προχώρησαν εθελοντικά η διεύθυνση και το προσωπικό του Ομίλου Giovani κατά το διήμερο 24-25 Ιανουαρίου. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί ο Όμιλος, το οποίο αναπτύσσεται έχοντας ως βασικό πυλώνα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο ίδιο πλαίσιο, στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση, με βάση την εξαγγελθείσα πρόθεση του Ομίλου για φύτευση 5000 «δέντρων ελπίδας» στην Επαρχία Αμμοχώστου. Στην δεντροφύτευση της 15ης Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν στελέχη του οργανισμού, εθελοντές και τοπικοί φορείς, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα συμβολικό μήνυμα για έναν πράσινο πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λίμνη Παραλιμνίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Κύπρου και συγκαταλέγεται στους προστατευόμενους βιότοπους του Δικτύου NATURA2000.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Giovani, Αντώνης Αντωνίου, τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Ομίλου. «Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης παγκοσμίως, επηρεάζοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων στον πλανήτη. Τέτοιες πρωτοβουλίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και ιδιαίτερα απέναντι στις επόμενες γενιές. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε μέσα από τις δράσεις μας την οικολογική συνείδηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Αντωνίου.