Καθαρά Δευτέρα με ηλιοφάνεια στην επ. Αμμοχώστου


Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαµηλή πίεση αναµένεται σταδιακά από την Τετάρτη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

 Η θερµοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, στο εσωτερικό και τα νότια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νότιοι, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία στην Αμμόχωστο το βράδυ θα πέσει γύρω στους 9 βαθµούς και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα παρατηρούνται αυξηµένες, ψηλές κυρίως, νεφώσεις. Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ το βράδυ αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα σηµειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά, για να κυµανθεί αισθητά πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη αναµένεται πτώση της θερµοκρασίας, για να παραµείνει όµως λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 39 εκατοστά.