Ιωάννου: Στο τριήμερο του καρναβαλιού οφείλονται οι αυξημένες νοσηλείες - Πότε επιστρέφουν οι μαθητές

Η αύξηση των νοσηλευομένων, ειδικά στις μονάδες εντατικής θεραπείας, είναι το αποτέλεσμα του τριημέρου του καρναβαλιού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, στο Τρίτο επισημαίνοντας ότι οι εισαγωγές αφορούν ως επί το πλείστον την επαρχία της Λεμεσού.

  Μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ, ο κύριος Ιωάννου ανέφερε ότι αναμενόταν πως ο πολύ υψηλός αριθμός τεστ που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θα οδηγούσε στη μείωση των κρουσμάτων. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν συνέβη, καθότι δεν υπήρξε υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης με τα περιοριστικά μέτρα.  

Κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να πειθαρχήσουν στον μέγιστον βαθμό, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος - σε συνδυασμό με την αύξηση των νοσηλευομένων - να κριθεί αναγκαία η κλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία;
 

Αναφερόμενος στο χρόνο επιστροφής των μαθητών στα γυμνάσια, ο κύριος Ιωάννου είπε πως το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Εξήγησε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, δεν συντρέχει λόγος, τα γυμνάσια να ανοίξουν τρεις-τέσσερις μέρες ενωρίτερα. Είπε, επίσης, ότι ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Κωνσταντίνος Τσιούτης έχει καταγράψει συγκεκριμένες εισηγήσεις όσον αφορά τα μέτρα στα σχολεία, οι οποίες θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Παιδείας. Ορισμένες εισηγήσεις θα εφαρμοστούν την προσεχή Δευτέρα και άλλες με τη νέα σχολικά χρονιά.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε ότι αργά χθες βράδυ, έλαβε πληροφόρηση από τον ΟΚΥπΥ, ότι τις τελευταίες ώρες παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από γιατρούς και νοσηλευτές.

.

.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ