Ιωάννου για Coronapass: «Κανένα νομικό θέμα»


Την δική του απάντηση, στις επικρίσεις που άσκησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, όσον αφορά στη συνταγματικότητα των μέτρων, υπέδειξε πως δεν τίθεται κάποιο νομικό θέμα και αν τα μέτρα είναι συνταγματικά ή όχι, θα τα κρίνουν τα δικαστήρια, στα οποία μπορούν να προσφύγουν οι πολίτες.

«Με αυτό που λέμε coronapass, και τον εμβολιασμό, ή αρνητικό PCR ή όσους έχουν νοσήσει, καταργήσαμε τα sms και βοηθάμε τον κόσμο να κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ασφάλεια. Όλοι νομίζω θέλουμε να νιώθουμε μια τέτοια ασφάλεια. Με αυτά τα μέτρα διασφαλίζουμε περισσότερη ασφάλεια στον κόσμο».

Ο υπουργός Υγείας υπέδειξε, μάλιστα, πως Corona pass θα ονομάζετε από τη στιγμή που θα ετοιμασθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα από το υφυπουργείο καινοτομίας.

Όσον αφορά στις άλλες τοποθετήσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως συμφωνεί. «Σίγουρα έγινε μια μεγάλη προσπάθεια που ενδεχομένως να αδικήθηκε. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες σε αυτό που κάνουμε, είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

.

.

ΠΗΓΗ: reporter.com.cy