Ιωάννου: Ένα βήμα πριν το ολικό lockdown


Ένα βήμα μακριά απ’ το ολικό lockdown βρίσκεται η χώρα. Αυτό είπε ο Υπουργός Υγείας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου 2020.

Ο κ.Ιωάννου απάντησε και στο ερώτημα γιατί δεν επιβάλαμε lockdown τον Μάρτιο λέγοντας πως αν επιβαλλόταν τότε κάτι παρόμοιο θα είχαμε μεγάλες αντιδράσεις και ο κόσμος δεν θα πειθαρχούσε.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός είπε ότι καλό θα ήταν να σταματήσουμε να κοιτάζουμε συνέχεια να βρούμε λάθη στα μέτρα. «Όλες οι χώρες λαμβάνουν μέτρα. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες όλων των ιδιοκτητών χώρων εστίασης και γω απ’ αυτό τον χώρο προέρχομαι. Όλες οι χώρες έλαβαν αυτό το μέτρο, έκλεισαν πρώτα τους χώρους εστίασης. Το μέτρο για περιορισμό των συναθροίσεων λαμβάνεται και σε άλλες χώρες και εκεί όμως έχουν ανοικτά μαγαζιά», είπε ο Υπουργός.

Σε άλλο σημείο είπε ότι δεν έχουμε πολλούς θανάτους λόγω των περιορισμών που έγκαιρα επιβάλαμε και λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που δίδεται στους ασθενείς. Ο Υπουργός απάντησε για τα μαγαζιά που έμειναν ανοικτά και είπε ότι μέσω της ιχνηλάτησης δεν καταγράφηκε αυξημένη μετάδοση από αυτούς τους χώρους.