Ισραηλινά ΜΜΕ για τους 12: Έπρεπε να ντρέπονται


Μια διαφορετική διάσταση δίνουν σήμερα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σε σχέση με την υπόθεση της ψευδούς καταγγελίας από την 19χρονη Βρετανίδα που ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από δώδεκα Ισραηλινούς, τα οποία επικρίνουν τις πράξεις των «υπόπτων» αλλά και τη στάση των οικογενειών τους, για την ηρωοποίηση των νεαρών.

Σε διάφορα δημοσιεύματα στα ισραηλινά μέσα, σχολιάστηκε η στάση και η αντίδραση των νεαρών, που τη μία μέρα δημοσίευσαν στα social media το βίντεο με τη ερωτική τους συνεύρεση με τη 19χρονη Βρετανίδα  και την επόμενη ημέρα ευχαριστούσαν το Θεό που τους έσωσε από τη φυλάκιση.
 

«Είναι καλό που οι νεαροί επέστρεψαν στο Ισραήλ και δεν αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης, αλλά δεν θα έπρεπε να τους υποδεχτούν με τέτοιο τρόπο, με χορούς και τραγούδια, ούτε και οι γονείς τους να χρησιμοποιούν φράσεις από τη Βίβλο και να τους επαινούν», αναφέρει δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι, «ίσως θα έπρεπε να παραδεχτούν πως είναι νεαροί, χωρίς όρια, και πίστευαν πως να καταγράψουν τα όργια τους σε βίντεο δεν είναι μεγάλη υπόθεση και ότι διασκέδαζαν πριν αρχίσει η στρατιωτική τους θητεία. Θα έπρεπε να ντρέπονται, αντί να γιορτάζουν».
 
Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως οι Ισραηλινοί αντέδρασαν με δύο διαφορετικούς τρόπους μετά την καταγγελία και την σύλληψη των νεαρών. Κάποιοι στο Ισραήλ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πίστεψαν πως οι νεαροί έπεσαν θύματα ψευδούς καταγγελίας, ενώ άλλοι «αηδίασαν» με τη συμπεριφορά των συμπατριωτών τους, ενώ πίστευαν πως η δική τους συνείδηση ήταν καθαρή.
 
«Το περιστατικό αποδεικνύει πως ζούμε σε μια κοινωνία που η “στενή σχέση” είναι κάτι βρώμικο και απλά είναι η απόδειξη πως η κουλτούρα μας είναι σάπια, δεν έχει όρια και τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στην πορνογραφία από το δημοτικό», καταλήγει το δημοσίευμα.
  
Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται πως η υποδοχή που δέχθηκαν οι Ισραηλινοί νεαροί ήταν υποδοχή ηρώων, μόνο που δεν είναι ήρωες.
 
«Πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη και χαρά για το γεγονός πως οι κατηγορίες εναντίον τους αποσύρθηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά τους και τους εορτασμούς. Αντίθετα, θα πρέπει να ντρέπονται για την κατάντια της Ισραηλινής κοινότητας, κατά την οποία, φίλοι έχουν μια κοινή σύντροφο, να την βιντεογραφούν και να μοιράζονται το βίντεο με άλλους»