Ισοβίτης για το πενταπλό στην Αγία Νάπα ζήτησε βαρυποινίτη δικηγόρο



Ο ισοβίτης έθεσε τρία αιτήματα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με έφεση την οποία άσκησε, ανάμεσα στα οποία, να εκπροσωπηθεί νομικά από βαρυποινίτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, που εκτίει ισόβια ποινή φυλάκισης για τον πενταπλό φόνο που διαπράχθηκε το 2012 στην Αγία Νάπα, επιδίωξε εκπροσώπησή του σε άλλη ποινική υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας από βαρυποινίτη.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να επιτραπεί στον κατάδικο Ανδρέα Ονουφρίου να τον υπερασπιστεί. Ο Ονουφρίου, εκτίει ποινή φυλάκισης 20 χρόνων αφού κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες της απόπειρας φόνου εναντίον 4 αστυνομικών και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών υλών.

Ο Μαμαλικόπουλος, σε έφεση που άσκησε, επιδίωξε διαταγή του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τρία αιτήματα που είχε.

Να δικαστεί η υπόθεση χωρίς αναβολές, να του παραδοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης και τέλος, να του επιτραπεί να εκπροσωπηθεί νομικά από τον Ανδρέα Ονουφρίου.

Το Ανώτατο απάντησε στο πρώτο αίτημα πως, το θέμα των αναβολών δεν είναι ένα από τα θέματα τα οποία μπορούν να εξεταστούν, βάσει του νόμου, στο πλαίσιο έφεσης.

Στο δεύτερο αίτημα, το Εφετείο υπέδειξε στην Κατηγορούσα Αρχή ότι «είναι υποχρέωση της να δώσει στον κατηγορούμενο εφεσείοντα όλο το μαρτυρικό υλικό, όπως προβλέπεται από τον Νόμο, σε χρόνο που να έχει την ευχέρεια να το μελετήσει και να ετοιμάσει την υπεράσπισή του, όπως υπαγορεύεται από τους κανόνες της δίκαιης δίκης».

Για το τρίτο, το Εφετείο σημείωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να εγκριθεί εφόσον σύμφωνα με τον Νόμο ένας κατηγορούμενος/εφεσείων δικαιούται ή να χειριστεί την υπόθεση του ο ίδιος ή να διορίσει δικηγόρο εγγεγραμμένο σύμφωνα με τον Νόμο».

Αφού απορρίφθηκε η έφεση, ως εκδήλως αβάσιμη, υποδείχθηκε στον Μαμαλικόπουλο ότι υπάρχει ευχέρεια διορισμού δικηγόρου από το κράτος.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, εν τέλει ο ισοβίτης αρνήθηκε την νομική αρωγή και δήλωσε ότι θα χειριστεί μόνος την υπόθεση.