Υπόθεση βρέφους: Εξονυχιστικές έρευνες σε Νοσοκομεία και κλινικές, της Αμμοχώστου και της Λάρνακας!

vrefospodarakiaΔεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο αναφορικά με τους γονείς του βρέφους το οποίο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρό στον ιμάντα επεξεργασίας αποβλήτων, στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην Κόσιη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί έρευνες στα Γενικά Νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου καθώς και στις Επαρχιακές Διοικήσεις στις οποίες έχουν καταχωρηθεί οι γεννήσεις από τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε.

Αύριο οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας αναμένεται να επικεντρωθούν σε ιδιωτικές κλινικές των δύο επαρχιών, δεδομένου ότι στο ΧΥΤΥ Κόσιης μεταφέρονται σκουπίδια με απορριμματοφόρα τόσο από τη Λάρνακα όσο και την ελεύθερη Αμμόχωστο.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες εάν γνωρίζουν οτιδήποτε για το θέμα θα δώσουν στοιχεία και πληροφορίες στον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή στη Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Tο βρέφος, γένους θηλυκού, βάρους τριών κιλών και 160 γραμμαρίων, με σγουρά μαύρα μαλλιά, ηλικίας ολίγων ημερών μέχρις ενός μηνός εντοπίστηκε από υπαλλήλους του ΧΥΤΥ γύρω στις επτά το πρωί, λίγο πριν αρχίσει η επεξεργασία αποβλήτων.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του βρέφους ειδοποιήθηκε η αστυνομία μέλη της οποίας μετέβησαν στο χώρο. Στη σκηνή μετέβη και η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία προέβη σε αυτοψία και αργότερα στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας στη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνίου το βρέφος ήταν νεκρό εδώ και 5 - 7 ημέρες ενώ λόγω της μεγάλης αποσύνθεσης δεν κατέστη δυνατή η αναγνώριση και η εθνικότητα του, οι κακώσεις που έφερε το βρέφος έγιναν μεταθανάτια ενώ δεν μπορούσε να προσδιοριστεί κατά πόσον γεννήθηκε σε κλινική ή σε Νοσοκομείο. Από το μωρό λήφθηκαν δείγματα από τα μαλλιά για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Λόγω του ότι το ΧΥΤΥ ήταν κλειστό για το Σαββατοκύριακο και την αργία των Θεοφανείων, στο χώρο υποδοχής των απορριμμάτων υπήρχαν σκουπίδια αρκετών ημερών που ήταν αποθηκευμένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιοριστεί το πότε και από πού μεταφέρθηκε το φορτίο με το νεκρό βρέφος στο εργοστάσιο.

Ωστόσο η Αστυνομία έχει συσκευάσει και παραλάβει σκουπίδια που βρίσκονταν κοντά στο νεκρό βρέφος για να προσδιοριστεί η περιοχή από όπου προήλθαν αλλά και η ημερομηνία που αφέθηκαν στο ΧΥΤΥ.

 

alithiaonline