Ήττα με ανατροπή για την ΕΝΠ!

Άλλη μια ήττα υπέστη η Ένωση στο πρωτάθλημα αφού έχασε 2-1 από την ΑΕΛ στο Τάσος Μάρκου. 

Η ομάδα του Παραλιμνίου, αν και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Φυτανίδη (20'), δέχθηκε την ολική ανατροπή στην επανάληψη της αναμέτρησης, μέσα σε δυο λεπτά. Αντάμοβιτς (58') και Ντόσα (60’), κέρδισαν τον Κλέιμαν για να χαρίσουν στην ομάδα τους το 13ο της τρίποντο.

Μετά από αυτή τη νίκη οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού πάνε στους 40 βαθμούς και την 3η θέση σε ισοβαθμία με τον Απόλλωνα στη 2η. Η ομάδα της Ένωσης δε, παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη και τη 10η θέση με 13 βαθμούς.

Το προφίλ του αγώνα:
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο «Τάσος Μάρκου», με την Ένωση να ήταν η ομάδα που έπαιρνε τις πρωτοβουλίες και προσπαθούσε να πιέσει την ΑΕΛ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, έγινε στο 18’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουντόζι και τον Πρόσεκ να αποκρούει μετά δυσκολίας σε κόρνερ.

Στα επόμενα δυο λεπτά ωστόσο, η Ένωση κατάφερε αιφνιδιάσει την ομάδα της Λεμεσού και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Φυτανίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ, να κάνει την καρφωτή κεφαλιά για το 1-0.

Τρόπους να αντιδράσει κυνήγησε στη συνέχεια η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα και την Ένωση να συνεχίζει τις οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες, η οποία πλησίασε μάλιστα και σε δεύτερο γκολ στο 32’ με Ουντόζι και 34’ με Ζάρατε.

Το πρώτο καλό σουτ εκ μέρους των φιλοξενουμένων ήρθε στο 42’, με τον Αντάμοβιτς και την μπάλα να φεύγει έξω.

Με διάθεση να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΛ, που είδε τις προσπάθειες της να καρποφορούν στο 58’ με τον Αντάμοβιτς να πλασάρει τον Κλέιμαν για το 1-1.

Δυο λεπτά αργότερα, η ομάδα της Λεμεσού έφερε… τούμπα το παιχνίδι με τον Ντόσα με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Το υπέρ της προβάδισμα διαχειρίστηκε για το υπόλοιπο της αναμέτρησης η ΑΕΛ, με την Ένωση να μην καταφέρνει κάτι ιδιαίτερο για να απειλήσει και το 1-2 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ένωση: Κλέιμαν, Ριέρα, Ενόχ (Κουμής 71'), Ζάρατε (Φράγκος 83'), Ουντότζι, Αμπαρτζουμιάν, Βαλλιάνος, Κυριάκου, Φυτανίδης, Μαισουράντζε, Πίττας.

ΑΕΛ: Πρόσεκ, Ντόσα, Λεάντρο (Γκαζτανάγια 76'), Αβραάμ, Νταβόρ, Λαφράνς (Γουίλερ 46'), Μακρής, Γκοντάλ, Χουράδο (Αγκάνοβιτς 72'), Νιλς Τεξέιρα, Αντάμοβιτς
Διαιτητές: Χρυσοβαλάντης Θεουλή (Π. Πέτρου, Α. Ανδρέου), Νεόφυτος Νεοφύτου (Π. Γερασίμου)
Κίτρινες: Βαλλιάνος / Γουίλερ, Τζούνιορ