Η ζωή στην σκαλωσιά στους 42 βαθμούς κελσίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Για τις συνθήκες εργασίες όταν ο υδράργυρος ακουμπάει κόκκινο μίλησαν άνθρωποι που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα σε οικοδομικές εργασίες. Οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί αυτή την περίοδο που σφίγγουν οι ζέστες και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ / ALPHANEWS.LIVE



Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση και ευρισκόμενος δίπλα από τη σκαλωσιά οικοδομής, ο εργολάβος Ζαχαρίας Ζαχαρίου αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα που ο ίδιος συστήνει στους εργαζόμενους στην εταιρεία του προκειμένου να προστατεύονται όσο γίνεται σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.


Πρώτο και πιο σημαντικό ο προγραμματισμός των εργασιών κατά τρόπο που να αποφεύγονται οι εργασίες σε εξωτερικούς χώρους τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας που είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το απόγευμα.


Παράλληλα συστήνεται η άφθονη κατανάλωση νερού, ελαφριά γεύματα προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν δυσφορία, τακτικά διαλείμματα καθώς επίσης και διάλλειμα σε περίπτωση που κάποιος δεν αισθάνεται καλά ή νιώθει ζαλάδα. Επίσης αποφεύγονται οι βαριές δουλειές στις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας.


Ο ίδιος περιέγραψε στην εκπομπή ένα περιστατικό που ο ίδιος βίωσε το περασμένο καλοκαίρι, όταν σε μια πολύ ζεστή μέρα έχασε τις αισθήσεις του στη διάρκεια χωματουργικών εργασιών. Με γέλια περιέγραψε ότι έκανε μπάνιο με το λάστιχο και επανήλθε…δριμύτερος.