Η χρυσή ανακάλυψη του Κοσμά στην Ένωση


Ένα νέο αστέρι γεννιέται στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον νεαρό μεσοεπιθετικό της ΕΝΠ Δημήτρη Θεοδώρου, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σαββατιάτικης νίκης επί της Δόξας στο Μακάρειο Στάδιο.


Ο 22χρονος Κύπριος μεσοεπιθετικός κάνει αισθητή την παρουσία του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Παραλιμνίου, τον απέκτησε από την Ομόνοια Αραδίππου το φετινό καλοκαίρι και σιγά σιγά, αναδεικνύεται σε βασικό στέλεχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο.


Ο πρώην τεχνικός της παραλιμνίτικης ομάδας, Γιώργος Κοσμά, διέκρινε το ταλέντο και τις ικανότητές του από πολύ νωρίς, όταν ήταν τεχνικός στην ομάδα της Αραδίππου, πριν από κάποια χρόνια και αυτός εισηγήθηκε την απόκτηση του, πριν από μερικούς μήνες.


Ο Θεοδώρου καθιερώθηκε από πολύ μικρή ηλικία στην Ομόνοια Αραδίππου, έχοντας 130 συμμετοχές και 17 γκολ στην Β’ Κατηγορία του νησιού μας. Αυτές του οι εμφανίσεις του χάρισαν την προαγωγή στην ανώτατη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας, από τη φετινή σεζόν.


Ο νεαρός είχε δοκιμαστεί και στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2016, όταν είχαν έρθει στην ομάδα της Αμμοχώστου οι Ισπανοί Αλμπέρτο Μπενίτο και Αντόνιο Πούτσε. Ο Θεοδώρου ακολούθησε τότε και την προετοιμασία της ομάδας στο εξωτερικό, όμως απορρίφθηκε εν τέλει από τους άμεσα υπεύθυνους.


Θεωρείται βέβαιο πως αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ο ποδοσφαιριστής της ΕΝΠ, τότε δεν θα αργήσει η στιγμή που θα μετακινηθεί σε μεγαλύτερο σύλλογο. Άλλωστε, η ανάγκη για απόκτηση ποιοτικών Κυπρίων ποδοσφαιριστών είναι μεγάλη, μετά και τις ποινές που επιβάλλει η ΚΟΠ για μη χρησιμοποίηση γηγενών παικτών.


Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Θεοδώρου έχει όλο τον χρόνο και τις προοπτικές για να εξελίξει το παιχνίδι του και να γίνει ακόμα καλύτερος στο μέλλον.