Δικαστήριο Αμμοχώστου: Η σχέση της 19χρονης με ύποπτο, η παραδοχή των δύο, τα βίντεο και ο ξυλοδαρμός



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον 12 νεαρών από το Ισραήλ για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη βιασμού και βιασμού εναντίον 19χρονης Βρετανίδας, που φέρεται να διενεργήθηκε χθες τα ξημερώματα στην Αγία Νάπα.

Η ακροαματική διαδικασία, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει γύρω στις 11 το πρωί, άρχισε τελικά λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και διήρκεσε δύο και πλέον ώρες.

Η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι οι ύποπτοι κρατούνταν σε Αστυνομικούς Σταθμούς της επαρχίας Αμμοχώστου, Λάρνακας, Λευκωσίας και μεταφέρθηκαν με δύο αυτοκίνητα της Αστυνομίας και μία κλούβα.

Οι νεαροί, που κατέβηκαν από τα αστυνομικά αυτοκίνητα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα με τις μπλούζες τους, μεταφέρθηκαν στο Δικαστήριο φορώντας χειροπέδες ανά δύο.

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 12 ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ

Με την άφιξη των νεαρών στο Δικαστήριο, γονείς και άλλοι συγγενείς, που βρίσκονταν στον χώρο και έφτασαν από το Ισραήλ, έβαλαν τα κλάματα και προσπαθούσαν να τους αγκαλιάσουν και να μιλήσουν μαζί τους.

Η διαδικασία προσωποκράτησης ξεκίνησε με την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής να υποβάλλει αίτημα στο δικαστήριο για διεξαγωγή της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών, επειδή όπως εξήγησε ένας από τους υπόπτους δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το 16ο έτος της ηλικίας του.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Τόνια Νικολάου ανέφερε ότι "επειδή πρόκειται για υπόθεση που αφορά ανήλικα και νεαρά άτομα και έχοντας υπόψη τη φύση του θέματος, που ενδεχομένως να επηρεάσει πολλαπλώς την υπόθεση, τόσο για τους υπόπτους όσο και για την παραπονούμενη", διέταξε τη διεξαγωγή της διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών, αφού πρώτα έλαβε και τη σύμφωνο γνώμη των δικηγόρων υπεράσπισης των υπόπτων.

Ετσι οι δημοσιογράφοι από την Κύπρο και το Ισραήλ, που έφτασαν στο νησί για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, βγήκαν από την αίθουσα του Δικαστηρίου στην οποία παρέμειναν μόνο οι ύποπτοι, συγγενείς τους, ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι μεταφραστές.

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 12 ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι Βρετανίδα τουρίστρια ηλικίας 19 χρόνων, μετέβη χθες το πρωί στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου και κατήγγειλε ότι λίγες ώρες προηγουμένως, έπεσε θύμα βιασμού από 12 νεαρούς από το Ισραήλ, σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο ίδιο ξενοδοχείο διαμένουν και οι 12 Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο από τους υπόπτους παραδέχθηκαν προφορικά ότι ήρθαν σε συνουσία με τη κοπέλα, ενώ ορισμένοι από αυτούς φέρονται να βιντεογραφούσαν τη σκηνή και κάποιοι άλλοι να μην βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από την Αστυνομία, η παραπονούμενη βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην Κύπρο για διακοπές, ωστόσο βρήκε εργασία στην Αγία Νάπα και εργαζόταν, ενώ φέρεται να διατηρούσε δεσμό με ένα από τους υπόπτους.

Οι ύποπτοι και η παραπονούμενη εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και σύμφωνα με την Αστυνομία δεν βρέθηκε οτιδήποτε ουσιαστικό στα σώματα τους.

Περισσότερα στοιχεία για τους υπόπτους και την παραπονούμενη η Αστυνομία αναμένει ότι θα δώσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA. Επίσης, η Αστυνομία έλαβε τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο από το ξενοδοχείο όσο και από γειτονικά καταστήματα και κτίρια, προκειμένου να λάβει όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για διαλεύκανση της υπόθεσης.


ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 12 ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ

Σημειώνεται ότι οι πλείστοι από τους νεαρούς βρίσκονταν για διακοπές στην Κύπρο προτού υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία στο Ισραήλ, ενώ ο ανήλικος ήρθε στο νησί με τους γονείς του.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά το περιστατικό, η κοπέλα βγήκε από το ξενοδοχείο και φώναζε ότι υπέστη ομαδικό βιασμό. Νεαροί Βρετανοί που βρίσκονταν στη περιοχή, φέρονται να μπήκαν στο ξενοδοχείο και να κτύπησαν κάποιους από τους υπόπτους, προκαλώντας τους μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος τους.


Στο Δικαστήριο σήμερα βρισκόταν και ο Yossef Wurmbrand, Πρόξενος της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο, ο οποίος μίλησε στους Ισραηλινούς δημοσιογράφους, που καλύπτουν τη διαδικασία.


Στη συνέχεια ο κ. Wurmbrand ανέφερε στα κυπριακά ΜΜΕ στην αγγλική γλώσσα ότι, "είμαστε εδώ και παρακολουθούμε την υπόθεση των 12 Ισραηλινών παιδιών συνεχώς και τι ακριβώς συμβαίνει. Είμαστε σε επαφή μαζί τους και με τις οικογένειες τους και θα είμαστε μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης. Αναμένουμε τις τοπικές αρχές να αποφασίσουν τι θα γίνει με τους 12 νεαρούς και την υπόθεση και δεν πρόκειται να παρέμβουμε στο έργο τους".


Ανέφερε ακόμα ότι σε λίγες ώρες θα συναντηθεί και με τους 12 νεαρούς για "να μάθουμε από αυτούς τι πραγματικά συνέβη. Ωστόσο τίποτε δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, αφού υπάρχουν πολλές πληροφορίες που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε".


Κανένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης, Κύπριους και Ισραηλίτες και από τους συγγενείς δεν θέλησαν να μιλήσουν στα κυπριακά ΜΜΕ, ωστόσο ορισμένοι μίλησαν για την υπόθεση στα ισραηλινά Μέσα.


Η δίκη προσέλκυσε διεθνές ενδιαφέρον και έφθασαν στην Κύπρο για να την παρακολουθήσουν τόσο δημοσιογράφοι από τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας όσο και ο ανταποκριτής του BBC στα Ιεροσόλυμα.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Reporter.com.cy