Η πιο δύσκολη «μάχη» για Χριστόφια… Γιατρός από Ισραήλ
Με τη σκέψη όλων στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει στο κρεβάτι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αναμένονται εντός της ημέρας νεότερα από το συμβούλιο των θεραπόντων ιατρών.

«Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από σήμερα, 20 Μαΐου 2019, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη. Ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση».

Με αυτό το ιατρικό ανακοινωθέν το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια, αφού νωρίτερα η Cyprus Times δημοσίευσε ότι ο Τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας νοσηλεύεται στην Εντατική.

Το μεσημέρι θα συγκληθεί ιατροσυμβούλιο για να εξετάσει την κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου.

Άντρος Κυπριανού: Πολύ κρίσιμα τα πράγματα…

«Δυστυχώς πρέπει να πω ότι τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα και αυτοί που πρέπει να μιλούν για αυτά τα ζητήματα είναι οι γιατροί. Έχω ενημερωθεί από το γιατρό χθες το βράδυ αργά. Φαίνεται ότι θα έρθει γιατρός από το Ισραήλ, ειδικός εντατικολόγος για να τον δει και να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active ο Άντρος Κυπριανού.

«Ευχή μας είναι ο Δημήτρης να καταφέρει να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία. Μίλησα μαζί του χτες, τώρα ξεκουραζόταν. Επικοινωνεί με το περιβάλλον. Το πρόβλημα του είναι αναπνευστικό» είπε ο Άντρος Κυπριανού αναχωρώντας από το Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου τον επισκέφθηκε πριν από λίγο.

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Με το που πληροφορήθηκε για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια, άμεσα έσπευσε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να τον επισκεφθεί και να του συμπαρασταθεί.

Σε δηλώσεις του ο ΠτΔ εξερχόμενος του Νοσοκομείου εξέφρασε τη λύπη του για την περιπέτεια υγείας του τέως Προέδρου, παράλληλα ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να παράσχει οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια. «Περνά δύσκολες ώρες ο Δημήτρης Χριστόφιας, ελπίζω να ξεπεραστεί. Αύριο θα υπάρχει και συμβούλιο των θεραπόντων ιατρών. Ότι χρειαστεί θα είμαστε στο πλευρό του. Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου», είπε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «Καμιά φορά άμα αντικρύσεις την πραγματικότητα διερωτάσαι πόσο μικροί γινόμαστε πολλές φορές μέσα από εκφράσεις που μπορεί να ειπώθηκαν σαν αποτέλεσμα της αντιπαλότητας. Το πιο σημαντικό είναι πως τα αισθήματα παραμένουν αισθήματα και θα πρέπει να πω πως με τον Δημήτρη Χριστόφια έχουμε μια παράλληλη πολιτική διαδρομή»