Η ομάδα πρωτοβουλίας «Μόνο Αμμόχωστος» θα κατέλθει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές


Την απόφαση να κατέλθουν «ως η νέα δύναμη, η ανεξάρτητη και ακομμάτιστη, με κύριο στόχο και σκοπό τη σωτηρία της Πόλης και Επαρχίας μας, διεκδικώντας εκπροσώπηση μας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2021» πήρε η Ομάδα Πρωτοβουλίας “ΜΟΝΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ”, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, «το “άνοιγμα” της περίκλειστης Πόλης της Αμμοχώστου από τον Τουρκικό στρατό κατοχής στις 8 Οκτωβρίου 2020 και το πίκ-νικ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ακολούθησε στις 15 Νοεμβρίου 2020, συγκλονίζει τους κατοίκους της Πόλης μας. Οι ελπίδες και τα όνειρα μας έγιναν στάχτη. Ασυγκίνητη όμως παρέμεινε και παραμένει μέχρι σήμερα η συντεταγμένη Κυπριακή Πολιτεία και δυστυχώς η πλειονότητα του κυπριακού λαού μπροστά στις εικόνες των ΜΜΕ και των ΜΚΔ».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το “άνοιγμα” της περίκλειστης Πόλης της Αμμοχώστου από τον Τουρκικό στρατό κατοχής στις 8 Οκτωβρίου 2020 και το πίκ-νικ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ακολούθησε στις 15 Νοεμβρίου 2020, συγκλονίζει τους κατοίκους της Πόλης μας. Οι ελπίδες και τα όνειρα μας έγιναν στάχτη.

Ασυγκίνητη όμως παρέμεινε και παραμένει μέχρι σήμερα η συντεταγμένη Κυπριακή Πολιτεία και δυστυχώς η πλειονότητα του κυπριακού λαού μπροστά στις εικόνες των ΜΜΕ και των ΜΚΔ. Ασυγκίνητη και αδιάφορη στο θέαμα της αφημένης στον χρόνο και λεηλατημένης Πόλης μας και ανέκφραστη στην είσοδο Τουρκικών εκκαθαριστικών συνεργείων ασφαλτόστρωσης και “καλλωπισμού” οικείων δρόμων και λεωφόρων, ως “αξιοθέατο” για περίπατο και αναμνηστικές φωτογραφίες των κατακτητών, μπροστά στον πόνο και τη θλίψη των κατοίκων της. Μιας Πόλης που για 46 χρόνια μάταια οι κάτοικοί της περίμεναν την επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ούτε συνειδητοποιήθηκε από τους συμπατριώτες μας ότι μια ολάκερη Πόλη της Κ.Δ. χάνεται, ούτε οι “αρμόδιοι” αντελήφθησαν ότι αυτός ο Φάρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού χιλιάδων χρόνων εξαφανίζεται, ούτε ότι χάνεται για πάντα η Ελπίδα για ελευθερία και επανένωση της πατρίδας μας. Ούτε ότι έχει σημάνει η αρχή του μελλοντικού αφανισμού των Ελληνοκυπρίων από τον τόπο τους.

Για αυτό και εμείς, μια ομάδα κατοίκων της Αμμοχώστου πήραμε την πρωτοβουλία, να προσπαθήσουμε να ξυπνήσουμε όλους από τον λήθαργο της ψεύτικης ασφάλειας και του παραμυθιού των 46 χρόνων. Αποφασίσαμε σε μια ύστατη προσπάθεια, να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά της κυβέρνησης, των κομμάτων και του λαού, να διεκδικήσουμε συμμετοχή στις αποφάσεις. Να κατέλθουμε ως η νέα δύναμη, η ανεξάρτητη και ακομμάτιστη, με κύριο στόχο και σκοπό τη σωτηρία της Πόλης και Επαρχίας μας, διεκδικώντας εκπροσώπηση μας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2021.

Σε συνεργασία με άτομα και φορείς της Πόλης και Επαρχίας μας, που είναι στην πλειονότητά της κατεχόμενη, μαζί με όλους όσους ονειρεύονται μια ενωμένη πατρίδα, θα καταρτίσουμε μια αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση ψηφοδελτίων και ζητούμε τη στήριξη των συμπολιτών, συνεπαρχιωτών και συμπατριωτών μας και καλούμε ΟΛΟΥΣ να αγκαλιάσουν αυτή μας την προσπάθεια.

Αυτή η πρώτη ανακοίνωση της ομάδας πρωτοβουλίας θέτει τα θεμέλια του αγώνα που θα ακολουθήσει για συσπείρωση του κόσμου της Πόλης και Επαρχίας Αμμοχώστου και όχι μόνο, αποτελεί δε την έκφραση της αταλάντευτης πίστης μας, ότι δεν θα αφήσουμε, ούτε θα αποδεχθούμε να παραδώσουμε την Πόλη και όλη την κατεχόμενη πατρίδα μας σε ΚΑΝΕΝΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας “ΜΟΝΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ”

Άννα Μαραγκού
Χριστάκης Α. Νικήτας

Λευκωσία 6 Ιανουαρίου 2021