Δηλώσεις Πιττάτζη στο ΡΙΚ για τις αποκαλύψεις του Al Jazeera


Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ προέβη ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης, σχετικά με τις αποκαλύψεις του  Al Jazeera, αναφέροντας ότι όσα καταγράφονται στο βίντεο τα είπε επί σκοπού, ώστε να αλιεύσει πληροφορίες γύρω από τον επίδοξο επενδυτή.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «θυμάμαι πριν να φάμε μαζί, έστειλα μήνυμα στον άλλο μεσίτη. Τους είπα ήταν όλα πιθανά για να μαζέψω καταγγελίες. Γιατί την ίδια μέρα έβγαλα το τηλέφωνο πάνω και ηχογράφησα. Είμαι υποχρεωμένος να τα έχω. Του είπα 'κ. Τζιοβάνη πρόσεχε τους, δεν μου άρεσαν αυτοί άνθρωποι, πρόσεχε τους'».

Σύμφωνα με τον κ. Πιττάτζη, έκανε συγκεκριμένες αναφορές αλλά το πρόβλημα, είπε, είναι πως αυτή τη στιγμή λιθοβολούμε. «Έχω την αναφορά που έκανα αλλά απαγορεύεται να τη δώσω σε οποιονδήποτε δημοσιογράφο, που ενδεχομένως να γράφει και αυτά που τους είπα. Ενδεχομένως να γράφεται ότι ο λόγος που το έκανα ήταν να μαζέψω πληροφορίες. Αν την αποκαλύψω αυτή θα διαπράξω αδίκημα όμως» πρόσθεσε.

Διευκρίνισε, παράλληλα, πως δεν ήταν στο δείπνο που έγινε στις 26 Οκτωβρίου. «Γιατί πριν τη συνάντησή τους, τους είχα ενημερώσει. Είπα και του κ. Τζιοβάννη ρίξε τα πάνω μου, γιατί αυτοί είναι επικίνδυνοι άνθρωποι. Εγώ είμαι ελεγχόμενη οντότητα γιατί έχω υποχρέωση να γίνει αναφορά», δήλωσε περαιτέρω.
Διερωτήθηκε «σε αυτό το υπέροχο ντοκιμαντέρ γιατί δεν έβαλαν μέσα την αναφορά; Εγώ είμαι ένας δικηγόρος στο Παραλίμνι της Αμμοχώστου της Κύπρου και δεν είμαι στο Al Jazzeera», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του στο βίντεο πως «αυτή είναι η Κύπρος», ο δικηγόρος ανέφερε πως «αυτό το μήνυμα, εάν θα μπω στη διαδικασία να δικαιολογήσω τι είπα, τότε αναιρώ τι είπα. Προσπαθούσα να αλιεύσω πληροφορίες. Είναι καταγεγραμμένα και δεν μπορώ να τα αναιρέσω. Εάν είχα πρόθεση να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους γιατί να κάνω αναφορά σε αυτούς και στον σύλλογό μας;», πρόσθεσε.