Η μοιραία οικογενειακή εξόρμηση… Έρευνες για την τραγωδία στη θάλασσα της Ξυλοφάγου


Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων γύρω από την τραγωδία που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου. Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και η λήψη καταθέσεων για το τραγικό συμβάν.

Νεκρή η Νίκη Χριστοφίδη 60 ετών από το Λυθροδόντα. «Έσβησε» μπροστά στα μάτια του συζύγου της 70 ετών και του 38χρονου γιου της που ήταν και ο χειριστής του σκάφους. Μαζί τους και άλλοι δυο συγγενείς, ζευγάρι.

Όλα έγιναν γύρω στις 2 το μεσημέρι ενώ επέβαιναν του σκάφους, με το οποίο αναχώρησαν από το Κάβο Γκρέκο  και βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχής της Ξυλοφάγου, κοντά στη γνωστή και επικίνδυνη περιοχή «Κόκκινος Γκρεμός», το μικρό σκάφος τους ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανώς, σύμφωνα με ανακοίνωση  του Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, λόγω της θαλασσοταραχής.

Πολίτης που αντιλήφθηκε το περιστατικό ενημέρωσε τις Αρχές και στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία από το ΚΣΕΔ,  τη Λιμενική Αστυνομία Αγίας Νάπας και τις Βρετανικές Βάσεις με πτητικά μέσα.

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας εντοπίστηκαν σώα, ενώ η άτυχη μητέρα 60 ετών εντοπίστηκε αναίσθητη πάνω σε βράχια.

Στο μεταξύ αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της άτυχης 60χρονης για να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.