Η μεγάλη πορεία εκατοντάδων μοτοσικλετιστριών στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

πέρασαν 22 ολόκληρα χρόνια… Κανείς δε ξέχασε και κυρίως οι μοτοσικλετιστές εκείνο το αιματοβαμμένο Αύγουστο του 1996, που οι Τούρκοι κατακτητές άνανδρα δολοφόνησαν τα νεαρά ξαδέλφια Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μοτοσικλετιστές τιμούν τη μνήμη τους με τη μεγαλειώδη πορεία που ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Άγιο Γεώργιο στη Χλώρακα και θα ολοκληρωθεί σήμερα εκεί κοντά στο σημείο που ξεψύχησαν οι δύο ήρωες.

Αναμένεται να συμμετάσχουν πέραν των 1100 μοτοσικλετιστών οι οποίοι ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί από διάφορα σημεία της Κύπρου για να παραστούν στο ετήσιο μνημόσυνο των Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού που τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Οι μοτοσικλετιστές θα παραστούν στο ετήσιο τρισάγιο ολοκληρωθεί στο Κοιμητήριο του Παραλιμνίου και ακολούθως θα κατευθυνθούν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας.

Απέκοψαν συμβολικά το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου… Εκεί και η χαροκαμένη μάνα

Με το σύνθημα «Γιατί η μνήμη γεννά ελπίδα» οι μοτοσικλετιστές απέκοψαν συμβολικά το πρωί του Σαββάτου, για μισή περίπου ώρα, το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

Αφού κατέθεσαν στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στα Φυλακισμένα μνήματα, οι μοτοσικλετιστές πορεύθηκαν στο οδόφραγμα όπου βρέθηκε και η τραγική φιγούρα της μάνας του Τάσου, που κρατούσε τη φωτογραφία του αδικοχαμένου γιου της.