«Η μάνα μου με πήγαινε σε ψυχίατρο γιατί έγινα μοναχός»

Γραπτή μαρτυρία, η οποία αναγνώστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο, απέστειλε ο μοναχός Ιουστίνος. Ο κατά κόσμο Γιώργος Θεοδούλου, στα 34 του χρόνια αποφάσισε να αποσυρθεί στη Μονή Μαχαιρά. Οι γονείς του κίνησαν αγωγή κατά του Μητροπολίτη Αθανάσιου, με φόντο τον προσηλυτισμό του παιδιού τους.

Αποσπάσματα της γραπτής μαρτυρίας του μοναχού δημοσιεύει η εφημερίδα Πολίτης. Ο μοναχός, αφού περιγράφει τη ζωή του και το πώς κατέληξε στην απόφαση να μεταβεί στη Μονή Μαχαιρά, αναφέρει ότι η μητέρα του θεωρούσε ότι ήταν ψυχικά άρρωστος. «Σχεδόν πάντοτε, κατέληγε πως η μόνη λύση και λύτρωση από τα «δεινά» μου θα ήταν η φυγή από το μοναστήρι, η οποία, κατά την άποψή της, ήταν επιβεβλημένη, επειδή ήμουν «ψυχικά ασθενής».

Ο 45χρονος σήμερα μοναχός κάνει, μεταξύ άλλων, αναφορά στο γεγονός ότι η μητέρα του τον «πήρε μέχρι και σε ψυχίατρο, αφού πλέον τον θεωρούσε άρρωστο, χωρίς ωστόσο να διαγνωστεί με οποιοδήποτε πρόβλημα».

Αιτία για να οδεύσει στον μοναχισμό είναι, όπως λέει ο ίδιος, οι επαφές του με φίλους του, τους οποίους συνάντησε σε κάποιο στάδιο της ζωής του και του μίλησαν για τον Μητροπολίτη Αθανάσιο.

Η αντεξέταση της υπόθεσης θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Πηγή: www.sigmalive.com