Η ιστορία της αγκαλιάς των διδύμων που γεννήθηκαν πρόωρα το 1995 και έγιναν viral το 2020

Tις τελευταίες ώρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία, από εκείνες που καμιά φορά σαν «άπιστοι Θωμάδες» δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε ότι μπορεί να έχουν συμβεί στ' αλήθεια. Κι όμως, όχι μόνο είναι πραγματικά γεγονότα αλλά μετρούν και 25 χρόνια. Ο λόγος για την «αγκαλιά ζωής» ανάμεσα στα δίδυμα Kyrie και Brielle Jackson. 

Τα δύο κορίτσια γεννήθηκαν 12 εβδομάδες πρόωρα, στις 17 Οκτωβρίου 1995. Εκείνη την εποχή, η συνήθης πρακτική στο Ιατρικό Κέντρο Μασαχουσέτης στο Γουόρτσεστερ, όπου και γεννήθηκαν η Kyrie και η Brielle, ήταν να βάζουν τα δίδυμα σε ξεχωριστές θερμοκοιτίδες, ώστε να αποφεύγουν τις λοιμώξεις. Η Kyrie έδειχνε σταδιακή βελτίωση στην υγεία της, ωστόσο η Brielle αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα, όπως στην αναπνοή, στον ρυθμό της καρδιάς της, είχε πάρει ελάχιστο βάρος και το το οξυγόνο της ήταν πολύ χαμηλό. 

Στις 12 Νοεμβρίου, η κατάσταση της Brielle ήταν κρίσιμη. Οι γιατροί είχαν κάνει τον ανθρωπίνως δυνατό όμως οι γονείς των διδύμων προετοιμάζονταν ακόμη και για το ενδεχόμενο να αποχαιρετίσουν τη μία κόρη τους. Τότε, η νοσηλεύτρια Gayle Kasparian αποφάσισε, ως ύστατο μέσο, να δοκιμάσει μια πρακτική που ήταν ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη όχι όμως και στις ΗΠΑ. Αφού πήρε την άδεια των γονέων, έβαλε τα δίδυμα στην ίδια θερμοκοιτίδα. Μόλις η Kasparian έκλεισε το πορτάκι, η Brielle «χώθηκε» στην πλευρά της Kyrie και άρχισε να ηρεμεί. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα της Brielle βελτιώθηκαν. Στη συνέχεια, η Kyrie αγκάλιασε την Brielle. Τότε, ο ρυθμός της καρδιάς του βρέφους σταθεροποιήθηκε και η θερμοκρασία της ανέβηκε σε φυσιολογικά επίπεδα. Σύντομα, τα δίδυμα μπόρεσαν να πάνε στο σπίτι τους όπου και εκεί οι γονείς τα έβαλαν στο ίδιο κρεβάτι. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, ακόμη και πέντε χρόνια μετά, τα κορίτσια συνέχιζαν να κοιμούνται μαζί και αγκαλιά. 

Έκτοτε, η ιστορία αυτής της αγκαλιάς, που δικαίως ονομάστηκε η «αγκαλιά της διάσωσης», έγινε θέμα σε Μέσα πολλές φορές και, κάπως έτσι, έφτασε να γίνει viral 25 χρόνια μετά, στην εκπνοή του 2020. 

Πηγή: Έθνος