Η επένδυση Ρώσου στην Κύπρο, το πανάκριβο διαμάντι και ο υπόκοσμος

Εμπλεκόμενος σε μια νομική μάχη για απλήρωτα χρέη αλλά και για ένα σπάνιο διαμάντι 40 καρατίων είναι ένας Ρώσος επιχειρηματίας μαζί με άλλους επενδυτές. Ο 38χρονος Dmitry Tsvetkov μαζί με δυο άλλους επενδυτές, τους  Rustem Magdeev και Emil Gaynulin, άνοιξαν ένα κατάστημα ( γνωστής διεθνούς εταιρείας πώλησης ακριβών χρυσαφικών - διαμαντιών) που εμπορεύεται διαμάντια στην Μαρίνα Λεμεσού τον Μάιο του 2015.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail η η επένδυση του Ρώσου επιχειρηματία στην Κύπρο, άγγιξε τα 23.5 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

Ο Tsvetkov και η σύζυγος του ζουν στο Surrey σε μια πολυτελή βίλα. Οι δυο ήταν πολύ καλοί πελάτες της συγκεκριμένης φίρμας καταστημάτων.

Έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν σε βρετανικό Δικαστήριο περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για ανεξόφλητα χρέη αλλά και έγγραφα για κόσμο που εμπλέκεται με το οργανωμένο έγκλημα. Υπάρχουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποδεικτικά έγγραφα από επαφές ανθρώπων με πλοκάμια στο οργανωμένο έγκλημα. Τα έγγραφα αυτά καταγράφουν συναντήσεις, όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα παρεμποδίστηκε η πώληση του σπάνιου και πανάκριβου διαμαντιού αξίας 11.8 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

Τον Δεκέμβριο του 2017 ένας από τους επενδυτές κατέθεσε αγωγή στο Δικαστήριο εναντίον του Tsvetkov, κατηγορώντας τον για απλήρωτες οφειλές ύψους 12.1 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.  Ο Tsvetkov απέρριψε τα λεγόμενα του αυτά και κατέθεσε άλλη αγωγή με την οποία ανέφερε ότι οι σχέσεις των δυο άρχισαν όταν ο τελευταίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο Tsvetkov κατηγόρησε επίσης τον Magdeev ότι σε μια συνάντηση των επενδυτών στην Κύπρο το 2017, συνοδευόταν από γνωστό πρόσωπο του οργανωμένου εγκλήματος. Περαιτέρω κατηγορεί τους Magdeev και Gaynulin ότι είχαν συναντήσεις με αρχηγούς του οργανωμένου εγκλήματος και κάποιους μήνες μετά.
Και οι δυο προαναφερθέντες ωστόσο αρνούνται κάθε ανάμειξη με το οργανωμένο έγκλημα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.