Η Ένωση την πρόκριση! - Μεγάλη επιτυχία για το Παραλίμνι

Την έκπληξη, τις βάσεις της οποίας έβαλε πριν από μια εβδομάδα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ολοκλήρωσε στο «Τάσος Μάρκου» η Ένωση Νέων Παραλιμνίου! Μετά το εκτός έδρας 3-2 επί της «Κυρίας» οι «βυσσινί» απέσπασαν εντός έδρας 0-0 και πήραν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca Cola πετώντας εκτός θεσμού το σύλλογο της Αμμοχώστου που πλέον είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη αποκλειστικά μέσω πρωταθλήματος.

 Η Ένωση έγινε η τέταρτη ομάδα που σφράγισε το εισιτήριο πρόκρισης στα προημιτελικά του κυπέλλου, αφήνοντας πρόωρα εκτός διοργάνωσης την Ανόρθωση.


Οι «βυσσινί» είχαν ισχυρό προβάδισμα από το πρώτο ματς (είχαν κερδίσει 2-3), το διαχειρίστηκαν άψογα και με το 0-0 πανηγύρισαν στο φινάλε την μεγάλη πρόκριση.


Η ομάδα του Στρέπελ ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο και όταν βελτιώθηκε στο δεύτερο ήταν μάλλον αργά. Η «κυρία» απείλησε σε πολύ λίγες περιπτώσεις, ειδικά από την στιγμή που πέρασε στο γήπεδο ο Κατσαράβα, αλλά δεν πέτυχε ποτέ τα γκολ που ήθελε, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί. Βαρύ το κλίμα για τον Στρέπελ ο οποίος δέχτηκε κριτική από τον κόσμο για τις επιλογές του στην ενδεκάδα του σημερινού ματς. Η πίεση πλέον για τον Ολλανδό τεχνικό είναι μεγαλύτερη, από την στιγμή που η πορεία της ομάδας του δεν είναι η αναμενόμενη ούτε στο πρωτάθλημα.


Στις 4 Φεβρουαρίου η κλήρωση για τα προημιτελικά.

Κράτησε με άνεση η Ένωση
Στο πρώτο ημίχρονο η Ανόρθωση δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στην αμυντικογενή τακτική που ακολούθησε η Ένωση. Η ομάδα του Στρέπελ δυσκολεύτηκε αφάνταστα να κυκλοφορήσει με άνεση την μπάλα, πόσο μάλλον να δημιουργήσει φάσεις. Η «κυρία» είχε 64% κατοχής μπάλας, ωστόσο ήταν ανούσια. Είναι ενδεικτικό πως δεν έχει καμία τελική προσπάθεια εντός στόχου, ενώ ούτε προϋποθέσεις για γκολ δημιούργησε. Από την άλλη, η Ένωση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τον σκοπό της λόγω σωστής διαχείρισης, ενώ έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 17ο λεπτό να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, σε μια φάση που ο Πίττας ταλαιπώρησε τον Σίντελφελντ, αλλά το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο Βάργκιτς.
 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση προχώρησε σε αλλαγή συστήματος (3-5-2), με τον Στρέπελ να περνά τον Κασαράβα στην θέση του Ράγιος. Η είσοδος του Γεωργιανού επιθετικού έκανε την ομάδα του πιο επικίνδυνη καθώς δημιούργησε φάσεις, αλλά το γκολ δεν το βρήκε ποτέ. Η Ένωση στο δεύτερο μέρος έπαιξε μαζική άμυνα, δεν απείλησε καθόλου για γκολ, αλλά την ίδια στιγμή κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα της και στο τέλος να πανηγυρίζει μια σπουδαία πρόκριση.