Η ΕΑΚ καλεί το ΑΠΟΕΛ σε απολογία - Επιστολή διαμρτυρίας στον κ. Τζιοβάννη


Την άμεση απολογία του ΑΠΟΕΛ για την χθεσινή ανακοίνωση του, ζητάει η ΕΑΚ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων, με την οποία έστησαν στο τοίχο τους δημοσιογράφους, με αφορμή τις αναρτήσεις του Γιώργου Μερκή και του σάλου που ξέσπασε μετά το παιχνίδι με την ΕΝΠ.

 Αναλυτικά:

Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ, με ανακοίνωσή της ημερομηνίας 26/09/2019, κατηγορεί την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου ότι δεν αντέδρασε στην προσβλητική για το δημοσιογραφικό κόσμο ανάρτηση του βουλευτή κ. Χριστάκη Τζιοβάννη, στις 15/09/2019. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συντάκτες της ανακοίνωσης και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η ΕΑΚ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Τζιοβάννη στις 17/9/2019 ζητώντας του να αποσύρει την τοποθέτησή του.

Ως εκ τούτου, αναμένουμε από την εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ να απολογηθεί δημόσια, για το ατόπημά της να προσάψει στην ΕΑΚ μια ανυπόστατη κατηγορία, χωρίς προηγουμένως να μπει στον κόπο να τη διευρευνήσει.

Το Δ.Σ. της ΕΑΚ ενεργώντας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, επέλεξε να κρατήσει μακριά από το φως της δημοσιότητας την αντίδραση του στην προσβλητική ανάρτηση του κ. Τζιοβάννη, προκειμένου να μην ρίξει άλλο νερό στο μύλο της δημόσιας αντιπαράθεσης. Ανάλογα είχε πράξει και πέρσι, απαντώντας σε παρόμοιου ύφους τοποθετήσεις του κ. Πρόδρομου Πετρίδη.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη της ΕΑΚ και το φίλαθλο κόσμο, ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το λειτούργημα των αθλητικών συντακτών, χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και δημόσιες αντιπαραθέσεις, που κάθε άλλο παρά βοηθούν στην προαγωγή του φίλαθλου πνεύματος.

Από κει και πέρα, το Δ.Σ. της ΕΑΚ θα συνεχίσει την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός χώρος της αθλητικής δημοσιογραφίας, μέσω των πολλών δράσεων και ενεργειών, για τα οποία ενημερώνονται εκτενώς τα μέλη της ΕΑΚ.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η δημοσιογραφική ατζέντα διαμορφώνεται ανάλογα με την κρίση των δημοσιογράφων και κανενός άλλου, πως η δημοσιογραφική πένα δεν χειραγωγείται και να θυμίσουμε την φράση «διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες».

Καλούμε, λοιπόν, τα μέλη μας να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ενημερώνουν άμεσα το Δ.Σ. της ΕΑΚ στις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή συνάδελφοι τους προσπάθειες επηρεασμού και χειραγώγησης.