Η απολογία του Παραλιμνίτη που φέρεται να σκότωσε ζωοκλέφτη στη Βουλγαρία



Στο κελί έως ότου ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, θα παραμείνει ο Κύπριος ζωοτρόφος Δημήτρης Πυρίλλης, που φέρεται να είναι το πρόσωπο που πάτησε και σκότωσε με το όχημα του ζωοκλέφτη, που μπούκαρε την περασμένη Παρασκευή, στο αγρόκτημα του στη Βουλγαρία.

 

Ο ύποπτος, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Νομαρχιακού Δικαστηρίου Φιλιππούπολης, όπου έδωσε τη δική του εκδοχή για το έγκλημα και υποστήριξε ότι οι κινήσεις του δεν ήταν προμελετημένες.

 

Στην απολογία του ο κ. Πυρίλλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως, αν ήθελε να σκοτώσει τον ζωοκλέφτη, θα είχε μαζί του όπλο.

 

Υποστήριξε ακόμα ότι, «όταν είδα τους τρεις να κλέβουν τις αγελάδες, πήγα να τους σταματήσω αλλά φοβήθηκα ότι θα έχουν μαζί τους μαχαίρια. Μπήκα στο αυτοκίνητο για να τους πλησιάσω με αναμμένα φώτα για να δω ποιοι είναι».
 
Την ίδια ώρα, οι φωνές στήριξης στον 60χρονο αυξάνονται στη Βουλγαρία, με την τοπική κοινότητα που διαπράχθηκε το έγκλημα να εκφράζει την έντονη στήριξη της προς τον Κύπριο ζωοτρόφο, ο οποίος όπως αναφέρουν μετά τις επανηλλειμένες κλοπές σε βάρος του, αντέδρασε με τον συγκεκριμένο τρόπο.
 
Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της 11ης Μαΐου τρεις άνδρες αποπειράθηκαν να κλέψουν από το αγρόκτημα του 60χρονου Πυρίλλη, το γάλα από τις αγελάδες του, ωστόσο ο ιδιοκτήτης τους εντόπισε και τους κυνήγησε με το όχημα του.
 
Κατά την καταδίωξη, οι δύο κατάφεραν να ξεφύγουν, ενώ ο 30χρονος κτυπήθηκε συνολικά τρεις φορές από το όχημα του 60χρονου, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο σημείο. Πάντως, στο παρελθόν το αγρόκτημα του θύτη είχε λεηλατηθεί, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, αρκετές φορές.
 
Σύμφωνα με τα βουλγάρικα μέσα ενημέρωσης, το θύμα είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν για υποθέσεις κλοπών σε επτά χρόνια φυλάκιση.