Η Αμμόχωστος μια από τις πιο οικονομικές επαρχίες για διαμονή

Μια νέα βιομηχανία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στην Κύπρο, αυτή της κατασκευής εστιών αλλά και πολυκατοικιών που απευθύνονται σε φοιτητές.


Την ίδια ώρα, οι τιμές ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στις οικογένειες των φοιτητών.


Βρισκόμαστε στη περιοχή της Αγλατζιάς. Δεξιά μας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου και αριστερά οι φοιτητηκές εστίες. Στην συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια ο κατασκευαστικός τομέας βρίσκεται συνεχώς σε αναβρασμό.


Μαρίνος Κυναιγύρου, Πρόεδρος Κτηματομεσιτών Κύπρου

"Το πρόβλημα που δημιουργείται με τις ψηλές τιμές και τη μειωμένη προσφορά, δημιουργεί πρόβλημα και στους φοιτητές αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι μειωμένη προσφορά σημαίνει αύξηση των τιμών."


Ένα άλλο τεράστιο έργο που βρίσκεται υπό ανέγερση είναι οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τα UNIC Residences αποτελούνται από 3 κτηριακά συγκροτήματα, τα οποία καταλαμβάνουν έναν χώρο 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Με 858 σύγχρονα στούντιο, 6 εστιατόρια και καφέ, 3 γυμναστήρια, πισίνα, και χώρους μελέτης και αναψυχής, καθώς και 6 μπαγκαλόους με ιδιωτικό κήπο,


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Κτηματομεσιτών ένα επιπλωμένο μονάρι σε Λευκωσία και Λεμεσό κοστίζει €550 - €600 το μήνα, ένα δυάρι €750 - €800 και ένα τριάρι €900- €1000.


Σε Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο τα πράγματα είναι σχετικά καλύτερα, αφού ένα μονάρι στοιχίζει €300- €350 τον μήνα, ένα δυάρι €400-€500 και ένα τριάρι €500 - €600.


Λόγω της αυξημένης ζήτησης που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των φοιτητών, τα τελευταία χρόνια χτίστηκαν στην περιοχή δεκάδες πολυκατοικίες ενώ άλλες τόσες βρίσκονται υπό ανέγερση.


Μαρίνος Κυναιγύρου, Πρόεδρος Κτηματομεσιτών Κύπρου

Η προσφορά είναι πάρα πολύ μειωμένη , η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη άρα τα νέα διαμερίσματα που χτίζονται είτε στην Αγλαντζιά είτε στις περιοχές κοντά από πανεπιστήμια δεν θα τροποποιήσουν τις τιμές απλά θα έχει περισσότερες επιλογές ο ενδιαφερόμενος.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Κτηματομεσιτών ένας κύριος λόγος της μειωμένης προσφοράς είναι επειδή οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων προτιμούν την ημερήσια ενοικίαση από την χρονιαία.




Πηγή: alphanews.live