Η θέση του Υπουργού ξεσηκώνει την επ. Αμμοχώστου



Με μεγάλο σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν Αμμοχωστιανοί που δραστηριοποιούνται στην επαρχία Αμμοχώστου τις πληροφορίες που δίνουν και παίρνουν σε σχέση με την πλήρωση της θέσης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η ιστοσελίδα toThemaonline.com, και βάσει των όσων λέγονται και γράφονται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δεν φαίνεται να προσανατολίζεται στη λύση ενός ατόμου με καταγωγή το δικό τους γεωγραφικό διαμέρισμα.

Θεωρούν, με απλά λόγια, ότι παραγνωρίζονται ικανότατα άτομα από την περιοχή τους τα οποία στήριξαν εμπράκτως τον Πρόεδρο και το κυβερνών κόμμα σε δύσκολες στιγμές, αλλά και πρόσωπα που έχουν την ικανότητα να ηγηθούν ενός Υπουργείου με απαιτήσεις.

Μάλιστα, συνεχίζει το ρεπορτάζ, η ονοματολογία που αναπτύχθηκε την Τρίτη (28/05)  ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις και έδωσε το έναυσμα για ποικίλα σχόλια, με πολλούς να τονίζουν ότι «ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση θα έχουν τεράστιο κόστος».

Όσοι είναι εκφραστές της δυσαρέσκειας με την οποία αντιμετωπίζονται οι όποιες σκέψεις για το εν λόγω Υπουργείο, παραπέμπουν στις τοποθετήσεις του Θεόδωρου Πιρίλλη τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου παραιτήθηκε από μέλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, λίγο μετά το διορισμό στη θέση του Υφυπουργού Τουρισμού, ατόμου το οποίο δεν προερχόταν από την Ελεύθερη Αμμόχωστο ή την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει καλά το αίσθημα των Αμμοχωστιανών, σχολίασε στο tothemaonline χαρακτηριστικά: «Όπως διερωτάτο και ο Θεόδωρος Πυρίλλης στο τέλος του περασμένου έτους, ‘από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, εδώ και πενήντα οχτώ χρόνια, για την Πολιτεία, η Ελεύθερη Αμμόχωστος δεν γέννησε ούτε και έναν ικανό άνθρωπο να διορισθεί σε θέση με απαιτήσεις;’».

«Αυτό, όπως καταλαβαίνετε εκφράζει πολλούς ικανούς ανθρώπους της περιοχής. Ας μην ξεχνάμε τι προσφέρει ελέω τουρισμού η περιοχή σ΄ αυτό το κράτος» πρόσθεσε η πηγή μας.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Πυρίλλης είχε αναφέρει ότι «σε θέματα εκπροσώπησης του επιχειρηματικού κόσμου, σε επίσημα θεσμικά όργανα ή και σε άλλες θέσεις, η παράταξή μας (σημ. ΔΗΣΥ) στηρίζει τα κατεστημένα, καταδικάζοντας ουσιαστικά την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου σε πλήρη απουσία από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Το σημερινό καθεστώς ευνοεί συγκεκριμένους κύκλους («τζάκια»), που κατοικούν και δραστηριοποιούνται οπουδήποτε αλλού εκτός από την επαρχία μας και εσείς τους επιτρέπετε να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς».

Εξάλλου, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Λάρνακα και έχει καταγωγή την Αμμόχωστο, μας ανέφερε: «Δεν είναι θέμα κομματικό. Ακόμα και μέλη άλλων παρατάξεων που κατάγονται από την Αμμόχωστο και δραστηριοποιούνται είτε στην επαρχία Αμμοχώστου είτε στη Λάρνακα, σχολιάζουν αρνητικά την παραγνώριση της ευρύτερης περιοχής. Θα ήθελαν κι αυτοί, ασφαλώς, μια επιλογή που θα αποδεικνύει ότι δεν ευνοούνται συγκεκριμένοι κύκλοι».