Η θέση της Σ. Κουκουμά στην εμπλοκή του ονόματός τηςΤη δική της θέση διατύπωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Σκεύη Κουκουμά, με ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα, για τα όσα αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης (14/3) σε ρεπορτάζ του το κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ, αναφορικά με Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο που έχει στην κατοχή της.

Η κυρία Κουκουμά προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (14/3) στην εξής ανάρτηση:

Σε σχέση με αποψινό ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο με αφορά, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:

1. Η ύπαρξη στο όνομα μου κληρονομικού γεωργικού δανείου ύψους 230 χιλιάδων ευρώ είναι καταχωρημένη στη δήλωση μου για το Πόθεν Έσχες η οποία είναι δημοσιευμένη και αναρτημένη στη σελίδα της Βουλής. Επιπρόσθετα, είχα ενημερώσει για την ύπαρξη του δανείου με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως προβλέπεται από το σχετικό Κανονισμό. Είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επωφεληθώ από τις νομοθεσίες για ΜΕΔ που ψήφισε η Βουλή, αφού αυτές αφορούσαν προστασία πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, ενώ το δάνειο που με αφορά είναι γεωργικό.

2. Το δάνειο ύψους 230 χιλιάδων ευρώ είναι κληρονομικό από τον πατέρα μου ενώ τα υπόλοιπα είχαν αναλάβει τα αδέρφια μου, καθώς διαφάνηκε ότι ο πατέρας μου, γεωργός στο επάγγελμα, σε προχωρημένη πλέον ηλικία δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Όλα τα δάνεια ήταν και είναι πλήρως εξασφαλισμένα με ενυπόθηκη γεωργική γη.

3. Εδώ και 2,5 χρόνια, από κοινού με τα αδέρφια μου, καταθέσαμε πρόταση στη Συνεργατική Τράπεζα για να αποπληρώσουμε όλα τα δάνεια του αποθανόντα πλέον πατέρα μου, με όρους που θα ήταν ευνοϊκότεροι για το Συνεργατισμό από ότι προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Ούτε ζητήθηκε ούτε δόθηκε οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση. Εντούτοις, η Συνεργατική ΚΤ δεν έδωσε ποτέ καμία απάντηση.

4. Για όλα τα πιο πάνω και για όσες άλλες διευκρινίσεις απαιτούνται είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ, τα οποία θα μπορούσαν για λόγους δεοντολογίας να είχαν ζητήσει εκ των προτέρων και τη δική μας θέση που ξεκαθαρίζει τα πράγματα και τις όποιες ανακρίβειες.