Η 26χρονη απο το Παραλίμνι που έψαξε την τύχη της για δουλειά στην Κίνα!

Μιχάλης Αντωνίου

Η οικονομική κρίση και η ανεργεία στις μέρες μας, ανάγκασαν πολλούς νέους να ψάξουν την τύχη τους στο εξωτερικό, με την ελπίδα να βρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η Βαλάντω Κωνσταντίνου, μια 26χρονη απο το Παραλίμνι, αψήφησε τις δυσκολίες της ξενιτιάς, και  έχοντας όπλο τα όνειρα της, μετέβη στην Κίνα για δουλειά εδώ και λίγους μήνες.

Όπως αναφέρει η ίδια στο Ν.Α: "Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα το να φύγω απο την Κύπρο, και να αφήσω την οικογένεια και τους φίλους μου. Το σκεφτόμουν για αρκετό διάστημα.  Καθώς η ανεργεία και η οικονομική κρίση, μαστίζουν στις μέρες μας, οι νέοι αναμφίβολα βρίσκονται σε ένα τρομερό δίλημμα, ως προς τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν. Δυστυχώς οι μισθοί στην Κύπρο είναι πολύ χαμηλοί και πολλά επαγγέλματα είναι πλέον κορεσμένα, που  πολλές φορές δεν σου αφήνουν άλλη επιλογή και σε αναγκάζουν να ξενιτευτείς.

Η Κίνα είναι μια χώρα που προσφέρει άπειρες ευκαιρίες εργοδότησης. Αν εξερέσεις, το κομμάτι της γλώσσας, που χρειάζεται πολλή επιμονή και υπομονή για να την μάθεις, θα έλεγα πως είναι ένας απο τους καλύτερους προορισμούς τόσο για να ταξιδέψεις όσο και να βρεις δουλειά.

Όσο για το εαν της  λείπει η Κύπρος η ίδια αναφέρει: "Σαφώς και μου λείπει η Κύπρος. Ζώντας στο εξωτερικό μαθαίνεις περισσότερο να εκτιμάς, τον θεσμό της οικογένειας και της φιλίας. Οι διαφορές της Κύπρου και της Κίνας είναι αμέτρητες. Απο τον τρόπο ζωής, την κουλτούρα και τόσα άλλα που είναι δύσκολο να απαριθμήσεις. Όμως θα ήθελα πρώτα να αποκτήσω εμπειρίες, δράττωντας τις ευκαιρίες που έχει το να ζείς και να εργάζεσαι στο εξωτερικό και να επιστρέψω στην Κύπρο πιο ώριμη , με περισσότερη αυτοπεποίθηση, και πιο δυνατή, για να υλοποιήσω τα όνειρα μου.