Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων: Μοναδικές στιγμές στην Αυστρία



Συμμετοχή Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + KA2 “ Life and Job Skills for Successful Europeans”

Με μια βαλίτσα αναμνήσεις και πολλές εμπειρίες επέστρεψαν από το Dornbirn της Αυστρίας οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus +, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. 

Από τις 24/2/19 – 28/2/19 πραγματοποιήθηκε η 5η διακρατική συνάντηση στο Dornbirn της Αυστρίας, με συνοδούς καθηγητές τη Β.Δ. κ . Στέλλα Μάουερ, την κ. Μαρία Γεωργίου Παπαγεωργίου και την κ. Μαρία Ζαννούπα. Συμμετείχαν οι μαθητές Ελένειος Κωνσταντίνου, Χρυσή Καπετάνιου, Ζηνοβία Κουτσού και Παρασκευή Μίσιη.

Τους δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές στο Lech, ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα για σκι, να θαυμάσουν την υπέροχη θέα και τοπία διαφορετικά από τα κυπριακά, να κατεβούν τις χιονισμένες βουνοκορφές με sleight ή με τα τελεφερίκ. Επισκέφθηκαν επίσης, το Doppelmayr Wolfurt, το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο που φτιάχνει τελεφερίκ, όπου ξεναγήθηκαν στον χώρο. Αφού φόρεσαν τις κατάλληλες στολές έκαναν σκι στο Mellau, ένα άλλο θέρετρο για σκι και διασκέδασαν με την καρδιά τους.

Εν συνεχεία, πέρασαν χρόνο στο σχολείο όπου παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς , απόλαυσαν μπαλέτο και άκουσαν αυστριακές μελωδίες, γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα από την Αυστρία αλλά και από κάθε χώρα που λάμβανε μέρος(Κύπρο, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία).Επιπρόσθετα, οι μαθητές παρουσίασαν φιλμάκια και εργασίες σχετικά με τα επαγγέλματα που είναι το θέμα του προγράμματος. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας όλοι τους δημιούργησαν φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα.

neAmmochostos