ΓΝ Αμμοχώστου: Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι θα έφευγα


Με οδηγό του το Θεό τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αναφοράς, στάθηκε ξανά στα πόδια του. Με δάκρυα στα μάτια, ο γιατρός Ανδρέας Δημητρίου, εξιστορεί τον Γολγοθά που ανέβηκε και την δική του Ανάσταση, που την βίωσε σαν θαύμα.

Η διάγνωση. Τα πρώτα συμπτώματα. Η επιδείνωση. Η νοσηλεία. Η παροχή οξυγόνου. Ο πόνος, ο φόβος. Το αίσθημα ότι πλησιάζει το τέλος. Η πίστη. Το θάρρος. Η βοήθεια. Και τέλος, το θαύμα. Το χειροκρότημα.

Ο γιατρός Ανδρέας Δημητρίου, εξιστορεί στον ΑΝΤ1 την δική του ιστορία, το δικό του βίωμα από τον αγώνα που έδωσε με τον κορωνοιό. Ένα αγώνα εβδομάδων μέχρι που χθες καταχειροκροτούμενος και με δάκρυα στα μάτια, έφυγε υγιής από το Νοσοκομείο Αναφοράς.

«Ήταν μια εφιαλτική πραγματικά περίοδος. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο άσχημα έζησα. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι έφευγα. Υπήρξαν στιγμές… Ένιωθα ότι δεν έχω οξυγόνο, ότι δεν υπάρχει οξυγόνο πλέον και ένιωθα ότι ανά πάσα στιγμή φεύγω…»

Κι εκεί που όλα έμοιαζαν να τελειώνουν, η δύναμη και η θέληση για ζωή ανδρώθηκε μέσα του. Ο Θεός δεν με εγκατέλειψε, εξομολογείται, εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αγγέλους του επί γης, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αναφοράς.

«Είπα «δεν θα φύγεις Αντρέα, θα πολεμήσεις όπως πάντα. Δεν θα φύγεις. Αν φύγεις θα φύγεις μόνος σου, από το Θεό». ʼντεξα! ʼντεξα! ʼντεξα! Είδα την αρτιότητα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Ο κάθε συνάδελφος έδωσε το άπαν των δυνάμεών του και όχι μόνος του. Όλοι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Δημητρίου.

Την βδομάδα των Παθών, ο ίδιος ανέβαινε τον δικό του Γολγοθά. Την ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου, ο ίδιος βίωνε το δικό του θαύμα. Την ίασή του.

Πλέον πιο δυνατός από ποτέ, απόλυτα συνειδητοποιημένος για το θαύμα της ζωής και της ιατρικής, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους όσοι παλεύουν ακόμη τον αόρατο εχθρό. Θα νικήσουμε.


ΠΗΓΗ:ant1.com.cy