ΓΝ Αμμοχώστου: Ο έξυπνος τρόπος παραλαβής του δείγματος για κορωνοϊό


Για το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μίλησαν στις «Τομές στα Γεγονότα», η Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας. 

Ο κ. Κούμας σημείωσε πως ίσως θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα αλλαγής νοσοκομείου, ως νοσοκομείο αναφοράς. 

Τα δεδομένα αλλάζουν και πρέπει να έχουμε κάθε σενάριο αντιμετώπισης έτοιμο, αν χρειαστεί θα πρέπει να αλλάξουμε νοσοκομείο, ανέφερε. 

Έχουμε καλή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τόνισε, προσθέτοντας πως σκοπός και στόχος, βάσει των δεδομένων που δημιουργούνται, είναι να υπάρχουν απαντήσεις. 

Πρέπει, κατέληξε, να επεκταθούμε και σε άλλα νοσηλευτήρια. 

Σε απάντηση, η κα. Γιαννάκη, ξεκαθάρισε πως το Νοσοκομείο Αμμοχώστου έχει επιλεγεί για έξι συγκεκριμένους λόγους.

Όπως είπε, έχει επιλεχθεί καθώς είναι το μικρότερο, είναι άριστα οργανωμένο, έγινε εύκολα η εκκένωση, έχει πολλαπλές εισόδους, εφαρμόζεται η αρνητική πίεση σε όλα τα Τμήματα και έχει τον μικρότερο αριθμό προσωπικού άρα και μεγαλύτερη δυνατότητα εκπαίδευσης. 

Τόνισε πως ήδη ανέλαβε καθήκοντα στο νοσοκομείο εντατικολόγος, ενώ πέντε γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας. 

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που λήφθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, είναι η τοποθέτηση μηχανήματος για προσδιορισμό του γονιδιόματος του ιού, ενώ την Πέμπτη αναμένουμε τα αντιδραστήρια, σημείωσε η κα. Γιαννάγη και πρόσθεσε την εφαρμογή του τρόπου λήψης δείγματος ύποπτων κρουσμάτων με την μέθοδο του Drive Through, όπου ο ασθενής θα μεταβαίνει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου και εκεί νοσηλευτής με ειδική στολή, θα λαμβάνει δείγμα. 

Αυτό το νοσοκομείο δουλεύει χάρη στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, την ιατρική διευθύντρια και στην οργάνωση του Υπουργείου, κατέληξε.  


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

ΤΟ ACROPOLIS QUALITY FOOD ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ DELIVERY. ΤΗΛ: 23828999

ΠΗΓΗ:sigmalive