ΓΝ Αμμοχώστου: Mειώθηκαν στους εννιά οι ασθενείς


Συνολικά εννέα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

 

Μέχρι τις δέκα σήμερα το πρωί από τους 9 ασθενείς, ο ένας νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση.

 

Η κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ως σταθερή.

 

Σήμερα αναμένεται να δοθεί ένα εξιτήριο σε ασθενή του οποίου  τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων του ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

 

Χθες δόθηκαν τέσσερα εξιτήρια από το Νοσοκομείο Αναφοράς και οι ασθενείς μετέβησαν στο σπίτι τους όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.

 

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς μέχρι τις έντεκα σήμερα το πρωί, έγιναν 144 εισαγωγές και δόθηκαν 119 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

 

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι 40 κλίνες θα παραμείνουν σε εφεδρεία, ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν νοσηλεύονται άτομα τα οποία θα προσβληθούν από τον κορωνοϊό και θα χρειαστούν ενδο-νοσοκομειακή φροντίδα.