Γ.Ν Αμμοχώστου: "Δυσκολα περιστατικά με βαριά συμπτώματα οι ασθενείς με κορωνοϊό"


Εξήντα τέσσερις ασθενείς με κορωνοΐό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς.
 
Από τους ασθενείς αυτούς, οι τρεις βρίσκονται στη Μονάδα αυξημένης φροντίδας, καθώς χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.
 
Σύμφωνα με την  επιστημονική διευθύντρια του νοσοκομείου, Αμαλία Χατζηγιάννη, όλοι οι ασθενείς του νοσοκομείου είναι δύσκολα περιστατικά, ασθενείς δηλαδή με βαριά συμπτώματα ή κλινήρεις, οι οποίοι χρειάζονται συνεχή φροντίδα από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται όλο το προσωπικό.
 
«Δεν είναι άτομα τα οποία μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, εξήγησε, και αυτό προϋποθέτει υπερπροσπάθεια από το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο καταβάλει επιπλέον προσπάθειες για την φροντίδα αυτών των ασθενών», είπε.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ «η ροή των εισαγωγών είναι πολύ μεγαλύτερη από τα εξιτήρια που δίνονται», διαβεβαιώνοντας όμως πως όλο το προσωπικό ακόμα αντέχει.
 
«Το προσωπικό εργάζεται ακατάπαυστα εδώ και οκτώ μήνες, είπε. Είναι έκδηλη η κούραση τους, αλλά δεν έπαυσαν ούτε στιγμή να προσφέρουν στον συνάνθρωπο και αυτό που διακρίνει το προσωπικό του νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι η ανθρωπιά και το φιλότιμο».
 
Στο κέντρο αποκατάστασης Eden Resort φιλοξενούνται 84 ασθενείς, μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.