ΓΝ Αμμοχώστου: Αγάπη, πίστη ελπίδα από την 11χρονη Ναταλία


Αγάπη, πίστη, ελπίδα, με αυτές τις τρεις όμορφες λέξεις η μικρή Ναταλία αρχίζει την επιστολή που έγραψε και απευθύνεται προς το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Το συγκινητικό γράμμα της εντεκάχρονης, συνόδευε μάσκες προστασίας τις οποίες κατασκεύασε η ίδια και η μητέρα της, με σκοπό να συνδράμουν το τιτάνιο έργο που καθημερινά επιτελούν οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτήρια του τόπου για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

«Είμαι η Νάταλι και είμαι 11 χρόνων. Φτιάχνω μάσκες με την μητέρα μου για να σας βοηθήσω όλους εσάς τους γιατρούς και τους νοσοκόμους να γιατρέψετε τους αρρώστους. Ο,τι θα χρειαστείτε θα είμαστε δίπλα σας, να σας γράφουμε γράμματα υποστήριξης και να σας δίνουμε δύναμη και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε με τη βοήθεια όλων αυτή την πανδημία. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.» 

Το συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί χαρακτηριστικό της αφειδώλευτης αγάπης και ευγνωμοσύνης που εκφράζει καθημερινά το σύνολο του λαού με την ηθική και υλική στήριξη που παρέχει στους μαχητές με τις μπλούζες και τις μάσκες, τους εργαζόμενους των νοσηλευτηρίων του τόπου. 

Επιχειρήσεις εστίασης προσφέρουν καθημερινά γεύματα και καφέδες στο προσωπικό των Νοσοκομείων. 

Εκκλησία, Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σύλλογοι και Ιδιωτικοί Οργανισμοί σπεύδουν να καλύψουν κενά και ελλείψεις σε υποδομές και υλικά. 

Ενώ εταιρείες προσφέρουν σε επαγγελματίες υγείας δωρεάν διαμονή. 

Αρκετοί από αυτούς που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της περίθαλψης των ασθενών, εκτός των άλλων στη δύσκολη αυτή μάχη έχουν θυσιάσει και τις οικογενειακές του στιγμές, αφού επιλέγουν να παραμείνουν για μέρες μακριά ακόμη και από τα ίδια τα παιδιά τους, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. 

Σημειώνεται ότι την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου σχεδόν τα μισά επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν επαγγελματίες υγείας.


Πηγή:ant1.com.cy