Γ.Καρούσος: Καμιά ανοχή σε παράνομη επέκταση ξενοδοχείου


Την αποφασιστικότητα του Δήμου Αγίας Νάπας να μην ανεχτεί σε καμιά περίπτωση παράνομη επέκταση ορόφων σε υπό ανέγερση ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα, τόνισε με χθεσινές δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος. Υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα ότι σε σχέση με το θέμα παράνομης επέκτασης ξενοδοχείου που επιχειρείται αυτή την περίοδο στον δήμο του, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι πρόθεσή του είναι «να μείνω στην Ιστορία ως ένας δήμαρχος που κατεδάφισε παράνομη επέκταση ξενοδοχείου και όχι γιατί την ανέχτηκε».

Παρουσιάζοντας έγγραφα προσφυγών του δήμου στη Δικαιοσύνη αρχικά για διάταγμα αναστολής εργασιών και μετά για απόφαση κατεδάφισης των παράνομων επεκτάσεων, ο κ. Καρούσος χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχή την προσπάθεια κάποιων να παρουσιάσουν τον δήμο του ως ένοχο συγκάλυψης του θέματος. Υπογράμμισε ακόμη πως πρόκειται για σύγχυση και εσφαλμένη εντύπωση η ανησυχία που επικρατεί ότι τις τελευταίες μέρες επιχειρείται ολοκλήρωση της παράνομης επέκτασης. Αντίθετα, συνέχισε, υπάρχει φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες ότι άρχισε η κατεδάφιση της παράνομης επέκτασης, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες στο νόμιμο τμήμα της οικοδομής. Κάτι, είπε, που φαίνεται πως προκαλεί τη σύγχυση. 


«Εμείς παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και ως δήμος διαβεβαιώνουμε ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου το ζήτημα θα έχει λήξει», είπε ακόμη.



Έδωσε επεξηγήσεις

Μιλώντας στον «Φ», ο δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως πρόκειται για ένα αδειούχο ξενοδοχείο για το οποίο έχει εκδοθεί κανονικά πολεοδομική άδεια. Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο ο ίδιος προσωπικά διαπίστωσε, τυχαία περνώντας από την περιοχή όπου ανεγείρεται, ότι υπήρξε παραβίαση της εκδοθείσας πολεοδομικής άδειας με προσάρτηση επιπρόσθετων ορόφων (δύο). Μετά από διερεύνηση της υπόθεσης από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του δήμου, δόθηκαν οδηγίες ξανά από τον ίδιο για προσφυγή στο δικαστήριο, προκειμένου να εξασφαλιστεί απαγορευτικό διάταγμα αναστολής των εργασιών. Ωστόσο, υπήρξε καθυστέρηση επίδοσης του διατάγματος στους ιδιοκτήτες της εταιρείας που ανεγείρει το ξενοδοχείο, οι οποίοι παρά τις προσπάθειες δεν εντοπίζονταν για να τους επιδοθεί. Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό έγινε κατορθωτό μετά από δέκα περίπου μέρες συνεχών προσπαθειών και στο τέλος Ιουνίου επιδόθηκε το διάταγμα στους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.

Από μέρους τους υπήρξε αμέσως παραδοχή για την παράνομη δραστηριότητά τους και έτσι το δικαστήριο εξέδωσε ακολούθως απόφαση για κατεδάφιση των παράνομων επεκτάσεων που έγιναν στο υπό ανέγερση ξενοδοχείο. Παρά ταύτα, τόνισε κατηγορηματικά ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, η κείμενη νομοθεσία παρέχει το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες του εν λόγω ξενοδοχείου είτε να νομιμοποιήσουν την επέκταση που επιχείρησαν μέσω των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών είτε να την απαλείψουν (κατεδαφίσουν).


Επομένως έχουμε, τόνισε ακόμη ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, ήδη παραδοχή των ιδιοκτητών ότι παρανόμησαν και ως εκ τούτου μέχρι τα τέλη Αυγούστου είτε θα κατεδαφίσουν την παράνομη επέκταση του ξενοδοχείου τους είτε θα πρέπει να βρουν τρόπο να πετύχουν τη νομιμοποίησή της. Κάτι που δεν φαίνεται εφικτό καθώς, όπως ανέφερε, οι δικές του πληροφορίες αλλά και οι ενδείξεις που έχουν οι τεχνικές του υπηρεσίες είναι ότι εδώ και 3 - 4 μέρες ξεκίνησε η κατεδάφιση αυτών των παράνομων οικοδομικών επεκτάσεων που επιχειρήθηκαν στο υπό ανέγερση ξενοδοχείο.