Γ.Καρούσος: Δεν χάνει τα λεφτά του όποιος έκλεισε αεροπορικό εισιτήριο


«Δεν χάνει τα λεφτά του όποιος έκλεισε αεροπορικό εισιτήριο. Είτε θα πάρει τα λεφτά του πίσω ή θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει εκ νέου άλλο εισιτήριο» δήλωσε ο Υπουργός  Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και την εκπομπή « Hasta Manana» και κληθείς να σχολιάσει  την αγωνία πολιτών οι οποίοι είχαν  κλείσει εισιτήρια  πριν την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε ότι «Τα δικαιώματα των επιβατών έχουν συζητηθεί και σε επίπεδο ΕΕ με συνάδελφους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάποιες χώρες δίνουν οδηγίες και ζητούν από τις αεροπορικές εταιρείες να δώσουν κουπόνια, άλλοι πιστεύουν ότι οι κάτοχοι πρέπει να αποζημιωθούν με μετρητά. Το σίγουρο είναι ότι δεν χάνει τα λεφτά του όποιος έκλεισε εισιτήριο, θα αποζημιωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Σε ότι αφορά τους επαναπατρισμούς φοιτητών, επισήμανε ότι «Οι φοιτητές ενημερώνονται 48 ώρες πριν ότι μπορούν να ταξιδέψουν για Κύπρο. Το υπουργείο κατηγορηποιεί  ανά αεροδρόμιο όσους επιθυμούν να επαναπατριστούν  και στην συνέχεια ενημερώνει τους δικαιούχους, περίπου 2 ημέρες πριν την αναχώρηση της πτήσης.