Γιατροί ΓΝ Αμμοχώστου: : «Αφήσαμε τις οικογένειές μας - Εσείς μείνετε στο σπίτι»


Το δικό τους μήνυμα στις «Τομές στα Γεγονότα» έστειλαν δυο γιατροί οι οποίοι εργάζονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς για τον ιό, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. 

Ο Χρίστος Κυπρής, Ειδικός Παθολόγος, ανέφερε ότι από την αρχή οι επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου κλήθηκαν να το οργανώσουν με αισθήματα αβεβαιότητας αρχικά, αλλά παράλληλα ένιωθαν την ηθική ικανοποίηση καθώς κλήθηκαν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους. 

Αποκτήσαμε την εμπειρία και με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας αλλά και με την αγάπη του κόσμου, νιώθουμε ότι θα τα καταφέρουμε, κάθε εξιτήριο μας δίνει δύναμη, πρόσθεσε. 

Όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, ο κ. Κυπρή ανέφερε πως δεν υπάρχουν κανονικά ωράρια καθώς εργάζονται αναλόγως των αναγκών, ενώ το προσωπικό διαμένει σε ξενοδοχεία, αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους για να τις προστατεύσουν. 

Το Νοσοκομείο, είπε, είναι πολύ καλά οργανωμένο και μέχρι το τέλος της πανδημίας θα συνεχίσει να στηρίζει τους ασθενείς. 

Κάλεσε τον κόσμο να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ειδικών για να μην καταστραφεί αυτό "που όλοι χτίσαμε".  

Με την σειρά της, η Φλωρεντία Σάββα, Ειδική Παθολόγος, ανέφερε ότι τα συμπτώματα του ιού ποικίλουν, ενώ σε κάποιους ασθενείς είναι πολύ επιθετικά, τόσο σε ηλικιωμένους όσο και σε νεαρούς και εδώ θα πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή. 

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη προς το παρόν, είπε, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση σοβαρά μέχρι το τέλος. 

Εμείς είμαστε εδώ και εσείς πρέπει να μείνετε στο σπίτι σας, σημείωσε. 

Αφήσαμε τις οικογένειες μας και προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας και θέλουμε την στήριξη του κόσμου, πρόσθεσε. 

Τέλος, ευχήθηκε στους ασθενείς καλή ανάρρωση κι ευχαρίστησε τον κόσμο που υπομένει αυτές τις συνθήκες. 


Πηγή:sigmalive