Γιάννης Καρούσος: Έτσι θα γνωρίζει ο παραβάτης το αδίκημα που κατέγραψε η κάμερα – Πόσες ημέρες δίνονται για αποπληρωμή του προστίμου (ηχητικό)


Με κωδικό που θα λαμβάνει μαζί με το πρόστιμο, ο παραβάτης που θα καταγράφει η κάμερα φωτοεπισύμανσης θα έχει πρόσβαση στην φωτογραφία του και θα γνωρίζει την παράβαση του, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, μιλώντας στον Πολίτη 107.6 και 97.6.

Ο κ. Καρούσος εξήγησε ότι μέσω των καμερών θα καταγράφονται αρχικά τρία αδικήματα: Της παραβίασης της ελεγχόμενης γραμμής, της παραβίασης του ορίου ταχύτητας καθώς και της παραβίασης του κόκκινου σηματοδότη.

Χθες κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος φωτοεπισήμανσης, «δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του συστήματος» δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «ξεκινούμε αυτή τη προσπάθεια με την αξιοποίηση αυτού του σημαντικού εργαλείου».

Όσον αφορά την περίοδο αποπληρωμής των προστίμων, ο κ. Καρούσος είπε πως ο παραβάτης θα έχει χρονικό περιθώριο 30 ημέρες από την ημέρα που λαμβάνει το πρόστιμο, ενώ θα υπάρχει επέκταση 15 ημερών αν δεν το πράξει -δηλαδή σύνολο 45 ημερών-. Επιπλέον η Αστυνομία μπορεί σε περίπτωση που περάσουν έξι μήνες από την ημέρα της παράβασης να καταχωρεί την υπόθεση του παραβάτη στο Δικαστήριο.

Τέλος όσον αφορά τα σκούτερ που έχουν κατακλύσει τους δρόμους εδώ και καιρό, ο κ. Καρούσος είπε πως ετοιμάζεται νομοσχέδιο, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει, πως άδεια για οδήγηση σκούτερ θα έχουν άτομα 16 ετών και άνω, θα είναι επίσης υποχρεωτικό το κράνος και θα υπάρχει όριο ταχύτητας. Στο νομοσχέδιο τα σκούτερ κατέληξε θα αναφέρονται ως Συσκευές προσωπικής κινητικότητας.

Ακούστε την παρέμβαση τού Γιάννη Καρούσου στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6: