Γιαγιά Ανόρθωσης Λιοπέτρι: «Είμαι και 'γω λίγο χούλιγκαν με τον πυρσό


Τα βλέμματα και τις εντυπώσεις κατάφερε να κλέψει με την παρουσία της στην πρώτη ανοικτή προπόνηση της Ανόρθωσης στο Λιοπέτρι η γιαγιά Φωτεινή Ευαγγέλου. Με ένα πυρσό δεμένο στο μπαστούνι της και με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της η... σούπερ γιαγιά έγινε ένα με τους οπαδούς και μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να γίνει viral στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου και όχι μόνο. 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα omada.com.cy, η φανατική οπαδός της ομάδας της Αμμοχώστου, κα. Φωτεινή Ευαγγέλου, ανοίγει την καρδιά της και μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες της από τα γήπεδα, τι σημαίνει για την ίδια η Ανόρθωση αλλά και πώς βλέπει το φετινό ρόστερ. Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην αναφερθεί  και στη μεγάλη επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της ομάδας αλλά και στο πολύκροτο θέμα της κάρτας φιλάθλου. 

"Έχει αρκετά χρόνια που οι οπαδοί της Ανόρθωσης βάζουν στο μπαστούνι μου φωτοβολίδα και θέλουν να τους ξεσηκώνω, τι να κάνω και γώ, αφού τους αρέσει; Αλλά μου αρέσει και μένα βέβαια. Όποτε έχουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ή μια σπουδαία προπόνηση με θέλουν δίπλα τους», ήταν το πρώτο σχόλιο της καλοσυνάτης γιαγιάς Φωτεινής. 

Ερωτηθείσα για το τι σημαίνει για την ίδια η Ανόρθωση, η κα. Ευαγγέλου ανέφερε με τρεμάμενη φωνή, «η Ανόρθωση είναι ένα μεγάλο κομμάτι από τη ζωή μας, κάτι που φέραμε από την Αμμόχωστο. Δεν φέραμε κάτι άλλο. Τα ρούχα μας πάλιωσαν και τα πετάξαμε. Δεν μας είχε μείνει τίποτα άλλο παρά μόνο το όνομα της Ανόρθωσης. Είναι μια αγάπη, μια λατρεία που θυμίζει την Αμμόχωστο και ελπίζουμε να ζήσουμε και να παίξουμε κάποτε εκεί».

Για τη σημερινή εικόνα της Ανόρθωσης σε συνδυασμό με τη μεγάλη επιστροφή του Τιμούρ, η γιαγιά της ομάδας της Αμμοχώστου επεσήμανε ότι θα τα πάει πολύ καλά με τον Γεωργιανό προπονητή γιατί... κόφκει το μάτι του. «Προβλέπω ότι θα τα πάμε πολύ καλά γιατί ο Τιμούρ έχει γνώσεις προπονητικής, αντιλαμβάνεται πως παίζει ο αντίπαλος μας, κάνει τα πλάνα του και χτυπά εκεί που πρέπει. Κάνει και παίκτες μάλιστα, κόφκει το μάτι του ποιος είναι όντως παίκτης ποιος δεν κάνει, αλλάζει τις θέσεις τους και δεν τους έχει μόνιμα στην ενδεκάδα. Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος». 

Κληθείς να απαντήσει για τον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης που ξεχωρίζει, η γιαγιά Φωτεινή ήταν αρνητική αφού δεν θεωρεί κάποιο καλύτερο από τον άλλο. «Μπορεί τη μια μέρα να μας αρέσει ένας παίκτης και την άλλη να τον βρίζουμε», ήταν η χαρακτηριστική της ατάκα. 

Αναφορικά με την κάρτα φιλάθλου, η κα. Ευαγγέλου μάς ανέφερε ότι και η ίδια έχει προχωρήσει στη δημιουργία κάρτας φιλάθλου αφού όπως μας υπογράμμισε «είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούσε να συμβεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Εκείνοι που διαφωνούν, ας μην μπαίνουν στα γήπεδα».. 

Φέρνοντας στη μνήμη της τα προηγούμενα χρόνια η γιαγιά της Ανόρθωσης στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και στα χρήματα. «Δεν είναι όλοι αγαπημένοι πλέον, είναι κλίκες και υπάρχουν τα χρήματα και οι μίζες στη μέση. Αυτά δεν υπήρχαν παλαιότερα. Και πλέον οι παίκτες δεν παίζουν για τη φανέλα αλλά για το χρήμα».

Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα συνέντευξή της η γιαγιά Φωτεινή Ευαγγέλου, θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα προς τους οπαδούς της Ανόρθωσης. 

«Θέλω να γίνουμε όλοι μια γροθιά και να μην υπάρχει διχόνοια μέσα στα γήπεδα και να επιστρέψουν όλοι πίσω και να βγάλουν κάρτα οπαδού. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι φακέλωμα η κάρτα, απλά είναι για να ξέρουμε ποιοι είναι οι κακούργοι που μπαίνουν στα γήπεδα.
Είμαι και γω λίγο χούλιγκαν που κρατώ τον πυρσό, αλλά τους καυγάδες δεν τους θέλουμε στα γήπεδα μας. Θέλουμε να καθίσουμε οικογενειακώς όπως πηγαίναμε πριν γιατί έχω και ‘γω οκτώ εγγονούς που πάνε όλοι στο γήπεδο, όπως και τα παιδιά μου. Θέλουμε όλοι να είμαστε ένα για την ομάδα που αγαπούμε, την Ανόρθωση μας, την Αμμόχωστο μας. Η Ανόρθωση μας έδωσε πολλές χαρές, όπως τον μεγάλο άθλο στην Τραπεζούντα αλλά και που έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι να τα θυμούνται αυτά».

Πηγή:omada.com.cy