Βίντεο Al Jazeera: Για κατάθεση οι εμπλεκόμενοι


Κλήθηκαν για κατάθεση από το ΤΑΕ Αρχηγείου οι Δημήτρης Συλλούρης, Χριστάκης Τζιοβάνης και Ανδρέας Πιττάτζης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταθέσεις άρχισαν από το πρωί και στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται το βίντεο του Al Jazeera.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες έγινε και έρευνα στις οικίες και στα γραφεία των εμπλεκομένων. 

Νωρίτερα, μιλώντας σε εκπομπή του Alpha, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, εξήγησε ότι οι ανακριτές της Αστυνομίας διενεργούν έρευνες "όταν διαπιστώνεται εάν διαπράττονται οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα και εάν οι έρευνες και η συλλογή τεκμηρίων γίνεται για να στοιχειοθετηθούν αυτά τα αδικήματα."

"Αυτό που είχαμε να διαπιστώσουμε κατ' αρχήν, είναι εάν διαπιστώνεται οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. Κατά τη διερεύνηση είχαν προκύψει αυτές οι μαρτυρίες και αυτά τα στοιχεία που μπορέσαμε να αποταθούμε σε επαρχιακό δικαστή για να εξασφαλίσουμε εντάλματα έρευνας σε αυτά τα υποστατικά."

Ο κύριος Ανδρέου είπε ότι η μαρτυρία που "άνοιξε" τον δρόμο για έρευνες στα σπίτια και τα γραφεία των Συλλούρη, Τζιοβάνη και Πιττάτζιη εξασφαλίστηκε πρόσφατα από τους ανακριτές και ακολούθως εξασφαλίστηκαν τα εντάλματα έρευνας που εκτελέστηκαν την επόμενη ημέρα.

"Από τις έρευνες έχουν εντοπιστεί και παραληφθεί διάφορα τεκμήρια που θα σταλούν για επιστημονικές και δικανικές εξετάσεις για να εντοπίσουμε οτιδήποτε που να έχει σχέση με την μαρτυρία που κατέχουμε. Εάν εξασφαλιστεί μαρτυρία για περαιτέρω έρευνες αυτών ή άλλων προσώπων, θα προχωρήσουμε"