"Επένδυση δύο δισ. δολαρίων στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου"


Για επένδυση δύο δισ. δολαρίων που αναμένεται να γίνει στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου-Τρικώμου-Αγίου Σεργίου γράφει ο τ/κ Τύπος.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, η Halkın Sesi στο πρωτοσέλιδό της, την Παρασκευή, υπό τον τίτλο «Αναμένεται επένδυση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων», γράφει ότι το υπό συζήτηση πολεοδομικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής Αμμοχώστου – Τρικώμου – Αγίου Σεργίου έχει υπογραφεί από το «πρωθυπουργό» Φαΐζ Σουτζούογλου.

Θα παραχωρηθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα, στους «δήμους» που εμπίπτουν στη ζώνη του πολεοδομικού σχεδίου κονδύλια ύψους 150-200 εκατ. τουρκικών λιρών εντός ενός χρόνου.

Επιπρόσθετα, η υποδομή της περιοχής θα ολοκληρωθεί με χρήματα, που κατατέθηκαν σε ταμείο από τον οικοδομικό τομέα. Αναμένεται επένδυση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εν λόγω περιοχή και αυτό το χρηματικό ποσό θα διανεμηθεί σε περίοδο δύο χρονών, προστίθεται.


Σε δηλώσεις του κατά την τελετή υπογραφής του πολεοδομικού σχεδίου ανάπτυξης, ο Στουτζούογλου είπε ότι η αναμονή έγκρισης του σχεδίου έχει δημιουργήσει αρκετά σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή του σχεδίου θα αναζωογονήσει την οικονομία της περιοχής.

Ο «πρόεδρος της ένωσης Τουρκοκυπρίων εργολάβων» Τζαφέρ Γκιούρτζαφερ ανέφερε ότι είχε σκαλώσει επένδυση ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω του ότι δεν τέθηκε σε ισχύ το πολεοδομικό σχέδιο ανάπτυξης.

Ο «πρόεδρος του τουρκοκυπριακού βιομηχανικού επιμελητηρίου» Αλί Καματζίογλου είπε ότι η εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου ανάπτυξης έχει αξιολογηθεί ως ένα «βήμα δημιουργίας ενός νέου Βαρωσιού».

Σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι ζώνες των δραστηριοτήτων με ένα σχεδιασμένο τρόπο, ο Τουργκάι Ντενίζ, πρόεδρος του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου, είπε ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν το περιβάλλον, τους ιδιοκτήτες περιουσιών και τους επενδυτές.

Εξάλλου, το πολεοδομικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής Αμμοχώστου – Τρικώμου – Αγίου Σεργίου έχει τεθεί σε ισχύ με τη χθεσινή δημοσίευση του στην «επίσημη εφημερίδα», σύμφωνα με τον παράνομο Bayrak. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η υπογραφή του σχεδίου είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της οικονομίας του ψευδοκράτους, γράφει η Güneş.

Πηγή: ΚΥΠΕ