«Για είσπραξη των οφειλών του θα τον βρείτε στο Κοιμητήριο Βορείου Πόλου»

Μέχρι το βράδυ της 31η Οκτωβρίου οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν προθεσμία για να υποβάλουν τις δηλώσεις εισοδήματος τους για το 2017, σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβληθεί πρόστιμο και χρηματικές επιβαρύνσεις.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: REPORTER.COM.CY



Το Τμήμα Φορολογίας εδώ και καιρό απέστειλε στους  πολίτες επιστολές, όπου τους καλεί να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους. Ανάμεσα στους παραλήπτες, και πρόσωπο που απεβίωσε εδώ και… 30 χρόνια.


Με έκπληξη οι συγγενείς του θανόντα έλαβαν για πρώτη φορά μετά το θάνατό του, επιστολή με την οποία καλείτο να διευθετήσει το συντομότερο τις φορολογικές του οφειλές, καθώς «η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των φορολογικών οφειλών του φέρει χρηματικές επιβαρύνσεις, όπως τόκο υπερημερίας, πρόστιμο, πρόσθετο φόρο κ.α», ενώ στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι η παράλειψη καταβολής τους αποτελεί ποινικό αδίκημα.


ENA

Ωστόσο, αποστομωτική και με σαρκαστική διάθεση ήταν η απαντητική επιστολή της εγγονής του θανόντα, η οποία τους επισήμανε ότι το πρόσωπο στο οποίο απέστειλαν επιστολή «βρίσκεται εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως».


Η εγγονή ενημέρωσε το Τμήμα Φορολογίας ότι «για είσπραξη των οφειλών μπορείτε να αποταθείτε στο Κοιμητήριο Βορείου Πόλου, από την είσοδο προχωρήστε περίπου 200 μέτρα, στα δεξιά θα δείτε μια βρυσούλα, από το μονοπατάκι φτάνετε στο τέρμα και ακριβώς κάτω από το κυπαρίσσι θα τον βρείτε. Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί όμως, αφού βρίσκεται σε αυτήν την μόνιμη κατοικία εδώ και 30 χρόνια. Μετακόμισε στις 28/6/1988».


Στην απαντητική επιστολή της η εγγονή του θανόντα ενημερώνει το Τμήμα Φορολογίας ότι από 1988 μέχρι σήμερα δεν είχε ενημερωθεί ποτέ ξανά για οποιεσδήποτε οφειλές που εκκρεμούσαν, επισημαίνοντας ότι η «διεύθυνση διαμονής του παραμένει η ίδια εδώ και 30 χρόνια».  


Μάλιστα όπως αναφέρει, στην προσπάθεια της οικογένειας για έκδοση αντίγραφου του πιστοποιητικού θανάτου ώστε να το επισυνάψουν στο Τμήμα Φορολογίας, ενημερώθηκε από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη ότι παρόλο που υπάρχει καταγεγραμμένη η ημερομηνία θανάτου στον Έπαρχο, στην προσπάθεια μηχανογράφησης των αρχείων, το πιστοποιητικό δεν αρχειοθετήθηκε ηλεκτρονικά.  

D