Αποχώρησε οικειοθελώς ο Στάθης Σχίζας, στον τάκο η Ελευθερία Ελευθερίου

Η προηγούμενη εβδομάδα στο ριάλιτι επιβίωσης ήταν επεισοδιακή. Η υποψηφιότητα της Ελένης Χαμπέρη, τα... μαγειρέματα που προηγήθηκαν, αλλά και το «μπουρλότο» που έβαλε ο Νίκος Μπάτζης σχετικά με τη σχέση Ελευθερίας Ελευθερίου και Μάριου Πρίαμου οδήγησε στο σχίσμα της Κόκκινης ομάδας. Τελικά η Ελένη έμεινε, η Χριστίνα Κεφαλά ήταν αυτή που αποχώρησε από τον Άγιο Δομίνικο, όμως τα «μαχαίρια» που βγήκαν στους Διάσημους δεν μπήκαν στα θηκάρια τους.


Η Ελένη Χαμπέρη χάρηκε που ο κόσμος την κράτησε στο παιχνίδι και δεν βγήκε το... μαγείρεμα ορισμένων συμπαικτών της.



Ικανοποιημένος για την παραμονή του ήταν και ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, ο μοναδικός παίκτης της μπλε ομάδας που βρέθηκε στον τάκο την προηγούμενη εβδομάδα. Ο 29χρονος ελεύθερος επαγγελματίας θεωρεί πως θα ήταν έκπληξη αν έφευγε ο ίδιος η ακόμα και η Ελένη και χαρακτήρισε δίκαιη την αποχώρηση της παίκτριας των Διασήμων.



Την ίδια ώρα στην παραλία των κόκκινων η Ελευθερία Ελευθερίου με την φιλενάδα της Ευρυδίκη Παπαδόπούλου «έθαβαν» τους Νίκο Μπάρτζη και Στάθη Σχίζα.



Ο Στάθης Σχίζας αποκάλυψε όσα του είπε η Ελευθερία Ελευθερίου. Ο νικητής του περσινού κύκλου του ριάλιτι αποφάσισε να εκμυστηρευτεί σε παίκτες της κόκκινης ομάδας όσα του είπε η τραγουδίστρια και του διέλυσαν την ψυχολογία.

«Η Ελευθερία γνωρίζεται με την σύντροφο μου, δεν είναι φίλες και με πιάνει να μου πει κάποια πράγματα. «Με έπιασε η σύντροφος σου, μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε να σου δώσω πολλούς χαιρετισμούς! Και πόσο σε στηρίζει, πόσο σε αγαπάει, πόσο σε σκέφτεται και σε περιμένει να γυρίσεις». Όλα αυτά τα ωραία δηλαδή λόγια τα οποία περιμένουμε για να πάρουμε ώθηση και να συνεχίσουμε μέσα στο παιχνίδι».

«Δεν θα κρύψω ότι μου έκανε εντύπωση που μου τα είπε αυτά γιατί, όσα χρόνια είμαι με την Αλεξάνδρα, δεν έχω βγει ποτέ μαζί με την Ελευθερία σαν παρέα έξω. Οπότε κλώτσησε λίγο αλλά το δέχθηκα. Δεν είναι φίλες κολλητές, απλά γνωστές. Μου έκανε λοιπόν εντύπωση αλλά υπέθεσα ότι η γυναίκα μου είπε κάποιες κουβέντες στην κοπέλα. Μου τα λέει η Ελευθερία και εγώ, λογικό, πετάω στα ουράνια και παίρνω την ψυχολογική μου ώθηση ώστε να συνεχίσω στο παιχνίδι».

«Γίνονται όλα τα περιστατικά τα γνωστά με τον Χανταμπάκη και τον Μάριο, έχουν περάσει μέρες από τότε που μπήκε η Ελευθερία και με πιάνει off camera, όπως κινείται συνήθως, για να μου πει τα εξής. «Σου έχω πει ένα μικρό ψεματάκι! Έχει να κάνει με την σύντροφο σου. Δεν μου έχει πει απολύτως τίποτα για εσένα, δεν μου είχε πει καν να σου πω χαιρετίσματα ούτε ότι σ’ αγαπάει ούτε ότι σε σκέφτεται ούτε τίποτα. Δεν μου ανέφερε καν το όνομα σου και μάλιστα μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο νικητής του περσινού Survivor μιλώντας στον Νίκο Μπάρτζη, την Σταυρούλα Χρυσαειδή και τον Σπύρο Μαρτίκα το βράδυ της Κυριακής. «Σου τα λέω τώρα γιατί μετά τα τελευταία περιστατικά δεν μπορώ να σε προστατεύσω ψυχολογικά, μου λέει οπότε και ήθελε να με διαλύσει ψυχολογικά. Μου τα είπε δηλαδή εκδικητικά».

Όταν ο Νίκος Μπάρτζης και ο Στάθης Σχίζας πλησίασαν τους υπόλοιπους, η Ελευθερία Ελευθερίου έγινε πυρ και μανία φωνάζοντας κατά του περσινού νικητή του ριάλιτι επιβίωσης.

«Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο η Ελευθερία να προσπαθήσει με τέτοια στρατηγική, με τέτοια μαθηματική ακρίβεια, να μου χαλάσει τη διάθεση και να με σπάσει ψυχολογικά. Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο το κάνει αυτό και θέλει να με ρίξει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα στο ριάλιτι δεν μπορείς να βάζεις τα προσωπικά του καθενός, να διαστρεβλώνεις την αλήθεια εν τέλει όπως αποκαλύφθηκε από την Ελευθερία στα προσωπικά του καθενός. Η ζωή του καθενός είναι εκτός παιχνιδιού. Η Ελευθερία είχε αποφασίσει, όπως απέδειξε, να βάλει τα προσωπικά της μέσα στο παιχνίδι. Είναι δικό της πρόβλημα. Με ποιο δικαίωμα, όμως, να βάλει τα δικά μου προσωπικά μέσα στο παιχνίδι;» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στάθης Σχίζας.

«Πραγματικά ντροπή, λίγο τσίπα, σε ανθρώπινο επίπεδο. Είναι απάνθρωπο να προσπαθείς να διαλύσεις έναν άνθρωπο με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και να ψάχνεις να βρεις την αχίλλειο πτέρνα του», συνέχισε ο 31χρονος επιχειρηματίας.

Όταν, δε, ο Σπύρος Μαρτίκας τα έβαλε με την Ελευθερία Ελευθερίου, για το σχίσμα που προκάλεσε στην κόκκινη ομάδα, εκείνη έγινε έξαλλη και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την οργή της. «Όταν λέω σε κάποιον κάτι προσωπικά δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς τίποτα! Σπύρο, με έχουν εκθέσει σε όλη την Ελλάδα! Ποιος με έχει εκθέσει; Ναι, με έχουν εκθέσει σε όλη την Ελλάδα».



Η Ελευθερία Ελευθερίου φάνηκε να μην μπορεί να διαχειριστεί την συναισθηματική της φόρτιση, όπως και την οργή της, με αποτέλεσμα να ξεσπάει σε κλάματα δυο φορές.

Η 33χρονη Κύπρια τραγουδίστρια εξομολογήθηκε πως «είμαι πάρα πολύ πιεσμένη. Δεν θέλω να βλέπω τον εαυτό μου να βγαίνω εκτός εαυτού. Δεν θέλω να βλέπω τον εαυτό μου να είναι έτσι. Έχω έρθει στο παιχνίδι και δεν μπορώ να το απολαύσω σε καμία περίπτωση. Δεν έχω την όρεξη να μπω και να παίξω στα παιχνίδι ενώ θέλω τόσο πολύ να το ζήσω. Θέλω τόσο πολύ να ξυπνάω και να είμαι ήρεμη. Φταίω γιατί δεν έχω βγει υποψήφια, φταίω και τα ίδια κορίτσια με έχουν στη μπούκα επειδή έχει βγει υποψήφια η Ελένη, σήμερα η Ελένη σηκώνει κεφάλι και μου λέει ότι φέρνω τα προσωπικά μου στο παιχνίδι. Σαν γυναίκα όμως δεν ασχολήθηκε, δεν την ενδιαφέρει. Φταίω γιατί έκανα κάτι καλοπροαίρετο για να είναι καλά η ψυχολογία του Στάθη. Φταίω, φταίω, φταίω! Όλη την ώρα φταίω».




Νίκος και Στάθης ξεχωρίζουν τις προμήθειες τους από την υπόλοιπη ομάδα



Λίγη ώρα αργότερα, όταν οι Διάσημοι και οι Μαχητές βρέθηκαν στον στίβο μάχης για το πρώτο αγώνισμα ασυλίας, η Ελευθερία Ελευθερίου θέλησε να ανάψει φωτιές ανάμεσα στους παίκτες της κόκκινης ομάδας για να… καταρρεύσει, όμως, ξανά αμέσως μετά και να ξεσπάσει σε κλάματα.

«Γιώργο θέλω να μιλήσω! Όλη την ώρα βάλλομαι και δεν μιλάω. Έλεος, προς Θεού, δηλαδή. Δεν ήρθα σε καμία περίπτωση να κάνω τίποτα κακοπροαίρετο και το έχει δείξει. Επί τρεις μέρες όμως δεν ήρθε ένας άνθρωπος να μου ζητήσει συγγνώμη, να μου λένε ότι τρέχω στη ζούγκλα και… με τον Μάριο. Θέλω αυτή τη στιγμή δημόσια να πω και μπροστά στην οικογένεια μου συγγνώμη για αυτά τα οποία ακούγονται. Σέβομαι τον κάθε άνθρωπο εδώ μέσα, σέβομαι τις οικογένειες τους και θέλω να υπάρχει ο απόλυτος σεβασμός απέναντι στο πρόσωπο μου και τους ανθρώπους μου που είναι έξω».

Αμέσως μετά η Ελευθερία Ελευθερίου ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον Σπύρο Μαρτίκα, πάντα με φόντο τον Στάθη Σχίζα, για να αποχωρήσει εξοργισμένη από τον στίβο μάχης του Survivor All Star όπου και επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα καθ’ υπόδειξη του παρουσιαστή Γιώργου Λιανού.




Οι Κόκκινοι προσπάθησαν να αφήσουν πίσω τους τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και να ξεκινήσουν με το δεξί τα αγωνίσματα ασυλίας με τον Σάκη Κατσούλη να ανοίγει το σκορ και τη Σταυρούλα Χρυσαειδή να κάνει το 2-0.

Γιωρίκας και Στέλλα ισοφάρισαν σε 2-2, με τον Χανταμπάκη να βάζει ξανά σε θέση… οδηγού τους Κόκκινους.

Η αναμέτρηση Μπλε και Κόκκινων είχε μετατραπεί σε ντέρμπι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο.

Ο Τάκης έδωσε τη δυνατότητα στους Μπλε να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά με 7-6, όμως ο Σάκης δεν τους άφησε να ξεφύγουν κάνοντας το 7-7. Η Ελευθερία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του δικού της αγώνα και η Μαριαλένα νίκησε την αντικαταστάτρια της Ευρυδίκη για να κάνουν οι μπλε το 8-7.








Η Ελευθερία τραυματίζεται κατά τη διάρκεια του αγώνα



Η Σταυρούλα ισοφάρισε σε 8-8, ο Παναγιώτης έκανε το 9-8 για τους Μπλε κόντρα στον Μαρτίκα και ο Γκότσης τελείωσε το ματς έχοντας αντίπαλό του τον Μάριο και με ακόμα ένα 10άρι του σφράγισε με 10-8 την πρώτη ασυλία για την ομάδα του, στέλνοντας παράλληλα του Κόκκινους στην κάλπη.







Διχασμένη για ακόμα μια φορά η Κόκκινη ομάδα - Νίκος και Στάθης πάλι στο στόχαστρο



Οι Μπλε σχολιάζουν την "βόμβα" της Ελευθερίας σχετικά με τον Μαρτίκα και τα προσωπικά του Στάθη



Ο τραυματισμός της Ελευθερίας φαίνεται οτι άφησε αδιάφορη την Κόκκινη ομάδα



Ελευθερία για Μαρτίκα: Γιατί μου είπε τα προσωπικά του Στάθη ενώ δεν με αφορούν;



Στο Συμβούλιο οι Κόκκινοι έβγαλαν ξανά τα «μαχαίρια» με την Ευρυδίκη Παπαδόπούλου και την Ελευθερία Ελευθερίου να συγκρούονται με το Νίκο Μπάρτζη. Η Ευρυδίκη ξέσπασε εναντίον του Νίκου, ο οποίος είχε πει εκείνη και τις νέες συμπαίκτριές της αργές. Η ίδια δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον θυμό της και ξέσπασε σε κλάματα: «Νίκησα τον καρκίνο για να έχω έναν Μπάρτζη να με υποτιμά, άνθρωπος εσύ θα γίνεις;», είπε η Ευρυδίκη στον Μπάρτζη με δάκρυα στα μάτια.

Η Ελευθερία Ελευθερίου από την πλευρά της είπε στον συμπαίκτη της: «Αν είχες μια αδερφή στη θέση μου...», με τον Νίκο Μπάρτζη να της απαντά ξεκάθαρα: «Δεν θα την άφηνα να μπει στο παιχνίδι».




Ωστόσο αυτή τη φορά η «βόμβα» που έσκασε στον Άγιο Δομίνικο… πυροδοτήθηκε από τον Στάθη Σχίζα. Ο περσινός νικητής του Survivor αναφέρθηκε στα θέματα που έχουν προκύψει και ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει οικειοθελώς, σοκάροντας συμπαίκτες και αντιπάλους.

«Τελείως τυχαία, ακριβώς την ίδια μέρα, πέρσι μπήκα στο δικό μου Survivor. Μπήκα με τόσο πολλή αγάπη πραγματικά, τόσο πάθος, γιατί ήταν όνειρο μου να ζήσω αυτή την εμπειρία. Το ζω, ο κόσμος με αγαπάει, ο κόσμος με αναδεικνύει νικητή για τις αξίες και την ηθική μου και έρχομαι σε αυτό το παιχνίδι φέτος και βλέπω ένα διαφορετικό παιχνίδι. Βλέπω ένα παιχνίδι απάνθρωπο, ένα παιχνίδι ανθρωποφάγο, ένα παιχνίδι που για τα χρήματα μπορούν να γίνουν τα πάντα. Φίλοι να πουλάνε φίλους, φίλοι να κάνουν πλάτες σε άλλους φίλους, άλλος να λέει “πρόσεχε μου την κοπέλα μου” και αυτός να κάνει κάτι μαζί της, φίλοι του έξω να κάνουν πλάτη σε αυτόν. Έχουμε καταντήσει κάτι τελείως έξω από τα νερά μου, κάτι τελείως έξω από την αξιοπρέπεια μου. Με έχουν βρίσει όταν δεν με έχει πει στη ζωή μου κανείς ψεύτη και όλα αυτά τα επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν απέναντι μου. Είναι κάτι πολύ ξένο για μένα αυτό το παιχνίδι. Ξέρω ότι θα χαρούν όλοι με αυτό που θα πω αλλά κυρίως με νοιάζει που χαίρομαι εγώ. Θέλω να αποχωρήσω από το παιχνίδι, τέλος και η απόφαση μου είναι μετά από πολύ ώριμη σκέψη. Σεβαστείτε αυτό που λέω, δεν μου ταιριάζει το παιχνίδι. Γυρνάω στην οικογένειά μου», είπε, μεταξύ άλλων, ο Στάθης Σχίζας.



Μετά την αποχώρηση του Στάθη Σχίζα, οι Κόκκινοι πήγαν στην κάλπη με την Ελευθερία Ελευθερίου να ψηφίζεται από 6 συμπαίκτες της και να βγαίνει στον τάκο, ενώ η φιλενάδα της Ευρυδίκη Παπαδοπούλου συγκέντρωσε 4 ψήφους και ο Νίκος Μπάρτζης 2.

«Το περίμενα. Φυσικά και είναι αποδεκτή η ψηφοφορία. Δεν έχω να πω κάτι. Το μόνο που εύχομαι είναι αυτοί που πήγαν εκεί και ψήφισαν να το έκαναν μόνο για αγωνιστικούς λόγους» τόνισε χαρακτηριστικά η πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση της κόκκινης ομάδας για αυτή την εβδομάδα.