ΓεΣΥ: Αυτές είναι οι μεγάλες κλινικές που είπαν «Ναι» για διαβουλεύσεις

Έληξε χθες η προθεσμία για εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιωτικά νοσηλευτήρια για ένταξη τους στο ΓεΣΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 41 ιδιωτικά νοσηλευτήρια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένταξη του στο ΓεΣΥ από τις 75 συνολικά. 

Πλησιάζοντας στη δεύτερη φάση του Γενικού Συστήματος Υγείας, με την ένταξη τον Ιούνιο της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης και την καθοριστική επί τούτου αυτονόμηση και ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, οι διαβουλεύσεις με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που έχουν υπογράψει το μνημόνιο συναντίληψης με τον ΟΑΥ, θα είναι εντατικές. 

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του SigmaLive, το μνημόνιο συναντίληψης, πέραν των υπολοίπων, έχουν υπογράψει δύο μεγάλες κλινικές στη Λευκωσία, δυο στη Λεμεσό και τρεις στην Πάφο. 

 

Όσον αφορά τη Λευκωσία, φέρεται πρόκειται για το "Απολλώνειο Νοσοκομείο" και το "Αρεταίειο", στη Λεμεσό φέρεται να πρόκειται για το "Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο" και το "Μediterranean", ενώ στην Πάφο φέρεται να πρόκειται για το "Blue Cross" και τον "Ευαγγελισμό". 

 

Μπορεί η προθεσμία να έχει λήξει, ωστόσο όσα ιδιωτικά νοσηλευτήρια επιθυμούν να ενταχθούν στο ΓεΣΥ μπορούν να το πράξουν, ωστόσο οι όροι ενδέχεται να είναι διαφορετικοί.  

 

Αμέσως μετά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι 41 κλινικές έχουν κληθεί να προσκομίσουν στον ΟΑΥ τα οικονομικά τους στοιχεία και σε μεταγενέστερο στάδιο θα κληθούν για απευθείας διαβουλεύσεις. 

 

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο που καλούνται να προσκομίσουν. 


Πηγή:sigmalive