Γέμισε ο δρόμος αγγούρια στο Παραλίμνι – Τα πέταξαν διαμαρτυρόμενοι οι αγρότες


Τα φθαρτά τους στο δρόμο πέταξαν σήμερα οι αγρότες έξω από τις εγκαταστάσεις της ΣΕΔΙΓΕΠ στο Παραλίμνι, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας επειδή, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν επαρκή στήριξη από την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΣΕΔΙΓΕΠ Παραλιμνίου Γεώργιος Μουλαζίμης (Κακουρής) ανέφερε πως «τα πράγματα με τους αγρότες είναι τραγικά. Ο Υπουργός Γεωργίας μας βοηθά όσο μπορεί, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού υπάρχουν πολλά προϊόντα αδιάθετα» είπε και σημείωσε πως «έχουν κλείσει όλες οι επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τα προϊόντα μας να μην μπορούν να πουληθούν».

Ταυτόχρονα κάλεσε τους «κυβερνώντας να σκεφθούν τι θα κάνουν για τους αγρότες» αφού όπως εξήγησε «ο κόσμος έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με αυτή την κατάσταση. Το ένα τρίτο των παραγωγών πρέπει να σταματήσει να φυτεύει, ακριβώς επειδή τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Ερωτηθείς για τη συνεισφορά του κράτους προς τον αγροτικό κόσμο την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Μουλαζίμης απάντησε πως «η κυβέρνηση πλήρωσε ένα ποσό τους ξένους εργάτες, έδωσε και κάποια χρήματα στους παραγωγούς, ωστόσο δεν φτάνουν τα χρήματα αυτά για να ζήσουμε».

Κληθείς να αναφέρει τι ζητούν οι παραγωγοί από το κράτος κάλεσε «την κυβέρνηση να σκεφτεί τι θα κάνει για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού είναι πολύ σοβαρό. Γνωρίζουμε ότι και το κράτος έχει οικονομικό πρόβλημα αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει».