Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του Νοσοκομείου Αμμοχώστου


 Tην τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπ. Υγείας, είχαμε 13 νεκρούς από κορωνοϊό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουν οι νεκροθάλαμοι και να παρατηρείται μια πρωτοφανής συμφόρηση στα νεκροτομεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας AlphaNewsLive, το βράδυ της Κυριακής δύο άτομα κατέληξαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενώ το νεκροτομείο του νοσηλευτηρίου και τα δέκα ψυγεία του είχαν γεμίσει, με τη διεύθυνση του νοσοκομείου να αναζητά τρόπους να επιληφθεί του προβλήματος και να προχωρά σε ανάλογες διευθετήσεις.

Συγκεκριμένα΄, όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ,  δύο νεκροί στάλθηκαν στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ συγγενείς ειδοποιήθηκαν για να διευθετήσουν την ταφή των νεκρών τους. Μετά τις ενέργειες αυτές το πρόβλημα έχει λυθεί και πλέον υπάρχουν κενοί νεκροθάλαμοι.

Ενδεικτικό της επιβαρυμένης κατάστασης το γεγονός ότι από τους δέκα νεκρούς που φυλάγονταν στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Αναφοράς, οι εννέα αφορούσαν ασθενείς κορωνοϊού, ενώ μέσα σε μια εβδομάδα, από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, είχαμε 13 νεκρούς από κορωνοϊό.