Γέμισαν με επικίνδυνες μέδουσες παραλίες της Κύπρου



Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Εμφάνιση επικίνδυνων μεδουσών στα ανατολικά παράλια της Κύπρου - Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το Τμήμα Αλιείας. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενημερώνει το κοινό ότι έχει παρατηρηθεί εμφάνιση μεδουσών στα ανατολικά παράλια της Κύπρου του είδους Pelagia noctiluca. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και νερό
Σημειώνει δε, πως η αύξηση και παρουσία του πληθυσμού των μεδουσών είναι παροδικό φαινόμενο που συνήθως διαρκεί από μερικές ώρες μέχρι μερικές ημέρες και οφείλεται κυρίως λόγω της κατεύθυνσης των θαλάσσιων ρευμάτων, καθώς και των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών όπως αυξημένη θερμοκρασία και αυξημένα θρεπτικά συστατικά.

Το συγκεκριμένο είδος εγκυμονεί κινδύνους για τον άνθρωπο αφού η επαφή των πλοκαμιών με το δέρμα προκαλεί ερεθισμούς οι οποίοι ποικίλουν από άτομο σε άτομο. Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει το κολύμπι σε περιοχές όπου παρατηρείται το φαινόμενο αυτό.

Πηγή:ant1.com.cy